19. dubna 2018 • 06:19

Simon prvním bodem pomohl přejet Flyers, Hertl vystřelil postup

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Do svého prvního utkání bitev o Stanley Cup naskočil ve středu útočník Dominik Simon a nahrávkou pomohl Pittsburghu porazit Philadelphii 5:0. Té nepomohl ani brankář Michal Neuvirth, jenž odchytal téměř 32 minut a inkasoval dvakrát ze třinácti střel. Pens vedou 3:1 na zápasy, naopak po výhře 2:1 už je v dalším kole San Jose, které díky vítěznému gólu Tomáše Hertla porazilo Anaheim a vyhrálo sérii 4:0 na zápasy.



Pittsburgh vyhnal ve 29. minutě po třetím gólu z branky Briana Elliotta, ale Michal Neuvirth brzy inkasoval po nečekaném manévru Crosbyho. Simon nahodil puk od červené čáry na zadní mantinel, kde ho získal lídr Penguins a rychlým obratem našel místo u levé tyčky. Překvapený český gólman, který v utkání kryl 11 střel, v té chvíli koukal na opačnou stranu.

Crosby touhle akcí přeskočil v čele klubového bodování play off vlastníka Pittsburghu Maria Lemieuxe. Kanadský útočník má na kontě 173 bodů (62 + 111) a zároveň vede i produktivitu letošní vyřazovací části s pěti góly a čtyřmi asistencemi. David Pastrňák a Nikita Kučerov mají opačnou bilanci.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Pittsburgh

Philadelphia si přivezla z Pittsburghu nadějný stav 1:1, ale oba domácí zápasy prohrála s celkovým skóre 1:10. Jejich fanoušci si v průběhu utkání žádali hlavu trenéra a pokřikovali: "Vyhoďte Hakstola". Flyers také postrádali Seana Couturiera. Jejich nejproduktivnější hráč v sérii se zranil na tréninku při střetu s Radkem Gudasem.

Tampu k mečbolu přivedl Kučerov

Kučerov byl hlavní postavou Tampy Bay při výhře 3:1 na ledě New Jersey. Ruský útočník vstřelil dva góly a na třetí přihrál. Navíc Kučerov ukázal, že umí i přitvrdit, a v závěru první třetiny za stavu 2:1 ostře dohrál Samiho Vatanena. Otřesený obránce New Jersey poté zamířil do šatny a do utkání se už nevrátil.

VIDEO: Sestřih utkání New Jersey - Tampa Bay

"Obvykle mezi hráči tancuje. Nemohl jsem tomu uvěřit, že to byl on. Ale je velmi soutěživý a moc chce vyhrávat," řekl J.T. Miller o spoluhráči z formace Kučerovovi. "Měli jsme minule hodně vyloučených a naštvalo mě, že jsme prohráli. Nechtěl jsem, aby se to opakovalo," vysvětlil Kučerov. Důležitým strůjcem výhry byl i gólman Andrej Vasilevskij. Chytil tři sólové úniky, jeden za stavu 0:1.

Hertl rozhodl 2 ze 4 zápasů

Hertl skóroval v sérii potřetí, v 50. minutě tečoval před brankou střelu od modré čáry. Český útočník tím srazil na kolena aktivní Ducks, kteří se z pracně vybojovaného vyrovnání radovali jen chvilku a na větší odpor se už nevzmohli. "Pokaždé, když rychle skórujete po gólu soupeře, tak se nálada na obou střídačkách obrátí. Je to srazí, nám to vrátilo energii," uvedl útočník San Jose Logan Couture.

Hertla za důležitý gól ocenili titulem druhá hvězda zápasu, lepší byl pouze gólman Martin Jones, který si připsal třicet zákroků a několikrát obral hosty o gól. Stálo při něm i štěstí. Ducks na přelomu druhé a třetí třetiny dvakrát skórovali, ale ani jedna branka neplatila. V prvním případě ji dali po vypršení třetiny, podruhé byla odvolána kvůli ofsajdu.

VIDEO: Sestřih utkání San Jose - Anaheim

"Odehráli jsme nejlepší zápas a stejně to nestačilo. Je to frustrující," prohlásil Corey Perry. "Šli jsme do nich tvrdě. Stačilo málo, aby se zápas vyvíjel jinak. Ale jejich gólman chytal absolutně skvěle a bylo velmi složité ho překonat," doplnil kapitán týmu Ryan Getzlaf. Gólman Jones pustil v celé sérii jen čtyři branky, naopak San Jose jich dalo 16 a podruhé v klubové historii vyhrálo 4:0 na zápasy.

V dresu poražených skončila v NHL sezona Ondřeji Kašemu, který v play off nebodoval, ale v základní části se řadil k lídrům. Je pravděpodobné, že jej osloví vedení reprezentačního týmu, ve kterém bojuje o místo na mistrovství světa i jeho mladší bratr David.

Nashville vybojoval výhru v Coloradu 3:2. Predators vedli po dvou třetinách 3:0 i díky dalšímu úchvatnému gólu Filipa Forsberga. Švédský útočník zavezl puk z vlastního pásma do útočného, obtočil se kolem obránce i gólmana a zasunul puk do prázdné branky. Vítěz základní části ale hazardoval s náskokem a v závěrečném náporu domácích ho zachránila tyč.

Švýcarský útočník Sven Andrighetto vletěl až do klece náhradního gólmana Andrew HammondaFoto AP Photo/David Zalubowski

Výsledky:

Východní konference:

Philadelphia - Pittsburgh 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Branky: 5. Malkin, 15. Kessel, 29. Letang, 31. Crosby (Simon), 56. Sheahan. Střely na branku: 26:30. Michal Neuvirth odchytal za Philadelphii 31:56 minuty, inkasoval dvě branky z 13 střel a úspěšnost zásahů měl 84,62 procenta. Diváci: 19.644. Hvězdy zápasu: 1. Crosby, 2. Kessel, 3. Murray (všichni Pittsburgh). Stav série: 1:3.

New Jersey - Tampa Bay 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Branky:
9. Palmieri - 16. a 59. Kučerov, 12. Miller. Střely na branku: 28:37. Diváci: 16.514. Hvězdy zápasu: 1. Vasilevskij (Tampa Bay), 2. Palmieri (New Jersey), 3. Miller (Tampa Bay). Stav série: 1:3.

Západní konference:

Colorado - Nashville 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Branky:
46. Landeskog, 52. Kerfoot - 16. Forsberg, 28. Sissons, 32. Smith. Střely na branku: 33:34. Diváci: 18.087. Hvězdy zápasu: 1. Forsberg (Nashville), 2. Landeskog (Colorado), 3. Ekholm (Nashville). Stav série: 1:3.

San Jose - Anaheim 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky: 6. Sörensen, 50. Hertl - 48. Cogliano. Střely na branku: 24:31. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Jones, 2. Hertl, 3. Sörensen (všichni San Jose). Konečný stav série: 4:0.

Zklamaný Jakub Voráček stále v sérii čeká na gól, s těmi Pittsburgh problémy nemá
Zklamaný Jakub Voráček stále v sérii čeká na gól, s těmi Pittsburgh problémy nemá

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud