21. dubna 2018 • 06:26

Neuvirth vychytal Flyers naději, pomohl Voráček. Opět nahrával Simon

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Brankář Michal Neuvirth odvrátil v play off NHL 30 zákroky vyřazení hokejistů Philadelphie po výhře 4:2 v Pittsburghu. K triumfu Flyers, kteří v sérii ztrácí 2:3 na zápasy, přispěl nahrávkou útočník Jakub Voráček, na druhé straně zaznamenal přihrávku Dominik Simon. Do druhého kola vyřazovacích bojů postoupil Winnipeg, jenž porazil Minnesotu 5:0 a sérii ovládl 4:1 na zápasy.



Kapitán Philadelphie Claude Giroux otevřel skóre v 18. minutě po střele z první, na kterou mu od mantinelu nabil Voráček. Penguins ve druhé třetině otočili vývoj utkání, u trefy na 2:1 asistoval Simon. Při první brance Pittsburghu si Neuvirth nepohlídal prostor u tyčky, druhý gól mu prošel mezi betony. Flyers srovnali v 39. minutě v oslabení.

Souboj pensylvánských rivalů pomalu směřoval do prodloužení, ale 75 vteřin před koncem základní hrací doby rozhodl Sean Couturier střelou od modré o návratu série do Philadelphie. Pětadvacetiletý Američan naskočil do sestavy Flyers po jednozápasové absenci zaviněné srážkou na tréninku s obráncem Radkem Gudasem. "Cítil jsem se dobře. Jakmile vyjedete na led, popadnou vás emoce. Předvedli jsme dobrý týmový výkon, ale pořád jsme o utkání pozadu," uvedl Couturier.

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - Philadelphia

Vyrovnání měl na holi lídr Pittsburghu Sidney Crosby, ale Neuvirth jeho pokus z bezprostřední blízkosti zastavil lapačkou. Pojistku do prázdné branky při power play domácích přidal Matt Read. Finský centr Valtteri Filppula posbíral tři body za gól a dvě asistence.

Třicetiletý Neuvirth si připsal první start v základní sestavě od 16. února. V předchozím duelu vystřídal Briana Elliotta a dvakrát inkasoval. Pittsburghu se nepovedlo využít první mečbol. "Zápasy, v nichž můžete rozhodnout, jsou pravděpodobně nejtěžší," řekl gólman Matt Murray.

Nashville přišel o výhru v závěru

V Nashvillu se na gól čekalo až do 51. minuty, kdy centr Nick Bonino dorazil puk do sítě bruslí. Sudí gól nejdříve neuznal, ale po konzultaci s videorozhodčím ho vyhodnotil jako regulérní. Avalanche nesložili zbraně a během necelých tří minut zásluhou Gabriela Landeskoga a Svena Andrighetta stav obrátili. Z premiérové výhry v play off se radoval brankář Andrew Hammond, jenž zneškodnil 44 střel.

Sven Andrighetto trefil v 59. minutě překvapivou výhru AvalancheFoto AP Photo/Sanford Myers

Jets mají první postup v historii

Winnipeg si zajistil postup už v první třetině, ve které Minnesotě nasázel čtyři branky. Ta první padla po 31 vteřinách zápasu. "Když máte možnost někoho vyřadit, chcete na ně rychle a tvrdě naskočit. Mužstva na pokraji vyřazení hrají s nadějí, ale jakmile o ni přijdou, můžete je rozdrtit," řekl kapitán Jets Blake Wheeler.

"Prvních deset minut jsme si vůbec nepřihráli. Působili jsme nervózně a oni toho využili," mrzelo kouče Minnesoty Bruce Boudreaua.

VIDEO: Sestřih utkání Winnipeg - Minnesota

Pod první vítěznou sérii v historii Jets se 30 zákroky podepsal Connor Hellebuyck, jeden z trojice kandidátů na Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře roku, který vychytal druhou nulu po sobě. Další soupeř Winnipegu vzejde ze souboje Nashville - Colorado.

Výsledky:

Východní konference:

Pittsburgh - Philadelphia 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Branky: 33. Rust, 37. Guentzel (Simon) - 18. Giroux (Voráček), 39. Filppula, 59. Couturier, 60. Read. Střely na branku: 32:25. Brankář Michal Neuvirth (Philadelphie) odchytal celý zápas, z 32 střel inkasoval dvakrát a úspěšnost zákroků měl 93,8 procenta. Diváci: 18.632. Hvězdy utkání: 1. Couturier, 2. Filppula (oba Philadelphia), 3. Rust (Pittsburgh). Stav série: 3:2.

Západní konference:

Winnipeg - Minnesota 5:0 (4:0, 0:0, 1:0)
Branky: 1. Trouba, 6. Little, 12. Tanev, 12. Armia, 41. Scheifele. Střely na branku: 26:30. Diváci: 15.321. Hvězdy utkání: 1. Hellebuyck, 2. Trouba, 3. Byfuglien (všichni Winnipeg). Konečný stav série: 4:1.

Nashville - Colorado 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky: 51. Bonino - 56. Landeskog, 59. Andrighetto. Střely na branku: 45:27. Diváci: 17.504. Hvězdy utkání: 1. Andrighetto (Colorado), 2. Bonino, 3. Rinne (oba Nashville). Stav série: 3:2.

Michal Neuvirth pomohl celkem třiceti zákroky
Michal Neuvirth pomohl celkem třiceti zákroky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud