20. dubna 2018 • 09:57

Pastův "no-look"? Fenomenální, smekl Marchand. Krejčí loboval za stovku

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do všech čtyř branek, které nabídlo čtvrté dostaveníčko mezi Torontem a Bostonem (1:3) v 1. kole Stanley Cupu, píchli čeští hokejisté národní vlajku. Tomáš Plekanec za Maple Leafs premiérově vypnul síťku, Davidové Krejčí s Pastrňákem góly vymýšleli. Oba oku hodně lahodícím způsobem. Bruins jsou po třetím vítězství blízko postupu a Pastrňák pro sebe stále uzurpovává kanadské bodování play off.



Utržený ze řetězu! Pastrňák se dvěma přesnými pasy zlepšil už na jedenáct bodů (4+7) za čtyři zápasy. K asistenci na bleskový zásah Toreyho Kruga, jehož zacloněný nához z první minuty viděl brankář Frederik Andersen, až když míjel jeho rameno, přidal 21letý útočník i geniální příhru na vítězný gól.

Na vlastní obranné modré čáře získal havířovský rodák puk, zavezl ho po pravé straně do útočného pásma a ideálně tzv. bez podívání (no-look pas) přihrál Bradu Marchandovi. Ten zakončil do prázdné klece a poté jen dlouho a notně uznale pokyvoval hlavou směrem k českému spoluhráči. Fantastická akce, ti dva spolu hrají poslepu!

"Pasta? Jak už jsem řekl mnohokrát, je to fenomenální tvůrce hry. Tohle byl fenomenální pas. Nedíval se na mě, ale tušil jsem, že by mohl tohle provést. Už to během sezony několikrát takhle udělal," vysekl Marchand poklonu o osm let mladšímu parťákovi.

VIDEO: Podívejte se na geniální přihrávku Davida Pastrňáka

Není bez zajímavosti, že oba před gólem protáhli své střídání a byli už na ledě přes minutu. "Počkali jsme si a pak jsme měli šanci na přečíslení dva na jednoho, to vždycky nějakou energii v sobě ještě najdete, se zakončením nebyl žádný problém," popsal celou situaci pro NHL.com se smíchem Pastrňák.

Dobrá nálada z obou hvězd jen čišela. Před dvěma dny přitom v kabině Bruins po sobě hráči házeli podrážděné pohledy. První domácí vystoupení v Air Canada Center přetavili hokejisté Maple Leafs ve výhru 4:2 a elitní řada Bostonu s Pastrňákem na křídle vyšla bodově naprázdno a s několik minusovými zářezy ve statistice +/-.

Složení první "brázdy" Bruins ale v nočním utkání došlo změny, Patrice Bergerona nepustilo do zápasu zranění v horní části těla. Chybět by měl naštěstí pro „medvědí tlupu“ jen pár dní, v první formaci ho nahradil Riley Nash. "Je to chytrý hráč, velmi dobrý v obraně. Není lehké hrát se mnou a Marchem hlavně v defenzivě, ale zvládl to výborně," smál se před novináři Pastrňák, kterému trenér Bruce Cassidy v sezoně několikrát horší backchecking vyčítal.

V Kanadě si třetí vítězný zápas v sérii osladil i David Krejčí, odehrál jubilejní 100. utkání v play off a navíc ve 45. minutě krásně naservíroval puk skórujícímu Jakeu DeBruskovi. Na jeho nadýchaný oblouček bude padnuvší zadák Roman Polák, přes jehož tělo kotouč letěl, ještě dlouho vzpomínat.

VIDEO: Podívejte se, jak David Krejčí oslavil svůj 100. zápas v play off NHL

"Bylo to velké, důležitá výhra pro nás. Teď už se ale musíme soustředit na příští zápas, stále ještě ve 2. kole nejsme. A zranění Bergerona? Na poplach jsme nebili, máme široký kádr, jeden hráč vypadne, druhý ho musí nahradit," podělil se s novináři o své dojmy Krejčí.

A jak zápas viděly hlavy střídaček obou týmů? "Měli jsme několik sólových úniků a brejků dva na jednoho. A nic z toho. Zato oni využili obě jejich přečíslení, jsme z toho rozladěný," poukázal trenér Toronta Mike Babcock na hlavní rozdíl mezi oběma týmy v zápase. Na střely vyhrálo Toronto 32:21, ale první hvězda utkání Tuukka Rask chytal famózně.

"I když dali první gól, zápas jsme kontrolovali. I za stavu 1:2 jsme hráli dobře, pořád jsme měli šanci. Mrzí mě, že jsme nevyužili ani absenci Bergerona. Teď už to budeme velmi těžké, Rask chytá v obrovské pohodě," lamentoval šéf střídačky Maple Leafs.

"V utkáních, kdy jste horší, potřebujete štěstí, abyste je dokázali vyhrát. To jsme dnes měli, Rask chytal famózně a máme nyní větší klid na práci," poznamenal kouč Bostonu Bruce Cassidy.

Zápas volume 5 jen programu v noci ze soboty na neděli v bostonské TD Garden.

David Pastrňák přihrál na dvě branky Bostonu, který vyhrál v Torontu 3:1
David Pastrňák přihrál na dvě branky Bostonu, který vyhrál v Torontu 3:1

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud