28. května 2018 • 11:32

Kluby NHL rabují v Plzni. Sklenička a Moravčík podepsali Montrealu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejoví obránci Michal Moravčík a David Sklenička opouštějí extraligovou Plzeň a míří do NHL. Oba se dohodli na smlouvách s Montrealem. Tým Indiánů opustil už před časem i brankář Miroslav Svoboda, který se upsal Nashvillu.



"Kluci dostali zajímavou nabídku a po zvážení ji oba přijali. Pro nás je to samozřejmě velká ztráta, nicméně už pracujeme na jejich nahrazení. Oběma přejeme hodně štěstí," uvedl sportovní manažer klubu Tomáš Vlasák.

Jedenadvacetiletý Sklenička odehrál za Plzeň tři extraligové sezony a postupně se vypracoval v oporu Indiánů. V minulém ročníku poprvé debutoval v seniorské reprezentace a letos se probojoval i do konečné nominace na mistrovství světa. Na šampionátu v Dánsku nastoupil do všech osmi zápasů národního týmu.

O dva roky starší Moravčík je odchovancem Plzně. Dres seniorského mužstva poprvé oblékl v mistrovské sezoně 2012/13, výrazněji se však do kádru prosadil až o dva roky později. V reprezentaci debutoval až v přípravě na letošní šampionát a stejně jako Sklenička poté na turnaji odehrál všechna utkání.

 

Michal Moravčík a David Sklenička opouštějí extraligovou Plzeň a míří do NHL, zkusí štěstí v Montrealu.
Michal Moravčík a David Sklenička opouštějí extraligovou Plzeň a míří do NHL, zkusí štěstí v Montrealu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud