29. května 2018 • 05:10

Vegas - Washington 6:4. Nosek zařídil dvěma góly výhru v prvním finále

Autor: iSport.cz, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrdinou prvního finále Stanley Cupu se stal český útočník domácího týmu Las Vegas Golden Knights Tomáš Nosek. Ten nejdříve v 51. minutě rozsekl stav 4:4 a pak v 60. minutě během power play Washingtonu pojistil vítězství. Za hosty nahrávali Michal Kempný a Jakub Vrána. Nosek byl vyhlášen první hvězdou zápasu.



Po asistenci si připsali oba čeští zástupci v sestavě poražených - obránce Michal Kempný a útočník Jakub Vrána. Bek Jakub Jeřábek se poosmnácté za sebou nevešel do sestavy Capitals.

Vegas začalo náporem, bylo výrazně střelecky aktivnější a ujalo se vedení v osmé minutě, kdy využilo první přesilovku zápasu při vyloučení Andreho Burakovského. Střelou od modré čáry se trefil přesně k levé tyči obránce Colin Miller.

V 15. minutě odpověděli Capitals svou teprve třetí střelou na branku v utkání. Pokus Kempného od modré čáry tečoval Brent Connolly. Za 42 sekund Capitals otočili stav. Vrána poslal puk za branku na T.J. Oshieho, který uvolnil Nicklase Bäckströma a ten bekhendem přehodil levý beton Marca-Andreho Fleuryho.

Golden Knights dokázali ještě v první třetině ztrátu smazat. V 19. minutě se zblokovaný pokus Reillyho Smithe odražený od zadního mantinelu dostal k Williamu Karlssonovi, jenž u levé tyče z úhlu protlačil puk o Bradena Holtbyho do branky.

VIDEO: Sestřih utkání Vegas - Washington

Úvod druhého dějství opět patřil Vegas a ve 24. minutě Holtby znovu kapituloval, když jej po přihrávce Deryka Engellanda překonal osamocený Smith. Za čtyři minuty Fleury zlikvidoval Vránovu šanci, ale před polovinou utkání po přihrávce Oshieho srovnal na 3:3 obránce John Carlson, který zakončoval do odkryté branky.

Při první přesilovce Capitals po špatném střídání Golden Knights mohl Carlson udeřit znovu, ale jeho ránu od modré čáry vytěsnil Fleury na tyč. Na druhé straně po šanci Davida Perrona po návratu z trestné lavice zasáhl úspěšně Holtby.

Start do třetí třetiny vyšel naopak Capitals. Po 70 vteřinách šli do vedení, kdy střelu Alexandra Ovečkina tečoval Tom Wilson a Fleury si levou bruslí srazil puk do branky. Z vedení se ale radovali hosté jen 91 sekund. Kempný v souboji s Noskem nešťastně odvrátil puk přímo na volného Ryana Reavese a Holtby neměl šanci reagovat.

Vegas vzápětí pomohla opět tyč po ráně Johna Carlsona a na druhé straně zastavilo břevno puk, který nejdříve vyrazil Holtby a ten se pak odrazil od Smithe. Po Noskově přihrávce pak nepřekonal gólmana Washingtonu Pierre-Edouard Bellemare.

V 50. minutě ale našel křížnou přihrávkou z levé strany Shea Theodore Noska, který trefil volnou část branky a připsal si svou premiérovou vítěznou branku v kariéře v NHL. Pojistit náskok mohl Perron, domácí se ubránili při náporu Capitals při power play a Nosek ještě v závěru dovezl po skvělé obranné práci puk do prázdné branky.

Pro pětadvacetiletého odchovance Pardubic to byl v 97. zápase v součtu základní části i play off NHL první dvougólový zápas.

Góly

Domácí: 07:15. C. Miller, 18:19. W. Karlsson, 23:21. R. Smith, 42:41. Reaves, 49:44. Nosek, 59:57. Nosek

Hosté: 14:41. Connolly, 15:23. Bäckström, 28:29. Carlson, 41:10. T. Wilson

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (Lagacé) – McNabb, Schmidt, Theodore, Engelland, Sbisa, C. Miller – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Neal, Haula, Perron – Carpenter, Eakin, Tuch – Nosek, Bellemare, Reaves.

Hosté: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Kempný, Carlson, Orpik, Djoos – Ovečkin, Kuzněcov, T. Wilson – J. Vrána, Bäckström, Oshie – Burakovsky, Eller, Connolly – Stephenson, Beagle, Smith-Pelly.

Rozhodčí

Joannette, McCauley – MacPherson, Murray

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 575 diváků

John Carlson byl autorem gólu na 3:3
John Carlson byl autorem gólu na 3:3

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud