Adam Lacek
23. června 2018 • 08:56

Zadina: 6. místo? Čísla mě nezajímají. Musím si dát pozor na Kronwalla

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekalo se, že půjde o chlup dříve. Top5? Určitě, možná i nejlepší trojka. Jenže na českého útočníka Filipa Zadinu ukázal až šestý v pořadí – slavný Detroit. Mírné zklamání z horšího umístění ale rychle vystřídalo nadšení z klubu. „Je to úžasné, jsem tak šťastný. Všechno jde tak rychle, že si ani neuvědomuju, že jsem v Detroitu,“ sypal ze sebe první dojmy mladý střelec.



Prý ještě hodinu před draftem byl generální manažer Detroitu Ken Holland dotázán, zda by sprintoval na jeviště v případě, že bude i po pěti volbách Filip Zadina pořád volný. Dlouholetý manažer a bývalý brankář se jen pousmál a řekl, že vezmou určitě dobrého hráče, ale že Zadina už těžko bude k dispozici. A ejhle…

Když zástupci Red Wings v čele s Hollandem nakráčeli jako šestí v pořadí na pódium, Zadina byl stále k dispozici. Neměli jinou volbu, než po českém kanonýrovi sáhnout. Předpovědi přitom zněli výše, rodák z Pardubic měl jít na řadu jako třetí, případně čtvrtý. „Všichni pravděpodobně očekávali, že půjdu do Montrealu, ale je to draft, stát se může všechno,“ nedělal z toho Zadina vědu.

Filip Zadina se stal nejvýše draftovaným Čechem od roku 2015, kdy šel rovněž ze 6. místa na řadu Pavel Zacha
Filip Zadina se stal nejvýše draftovaným Čechem od roku 2015, kdy šel rovněž ze 6. místa na řadu Pavel Zacha

„Byl jsem předpovídán na třetí místo, šel jsem šestý. Čísla mě opravdu nezajímají. Jsem rád, že můžu být v Detroitu, je to úžasný tým a doufám, že do něj dobře zapadnu,“ uvedl Zadina pro NHL.com. Zároveň už plánuje pomstu Montrealu a Ottawě, kteří ho opomenuli. „Jen jim budu chtít dokázat, že udělali špatné rozhodnutí. Teď chci ale dokázat, že Detroit udělal dobře,“ plánuje rodák z Pardubic.

Kádr Detroitu nemá ještě český útočník tolik zmapovaný. „Dosud jsem na tým moc nekoukal, ale vím, že kapitán je Zetterberg a znám Larkina. Jsou to úžasní hráči, mají velmi dobrou obranu v čele s Niklasem Kronwallem, musím si na něj dát při prvních trénincích pozor. Rád bych si s nimi zahrál,“ přeje si Zadina.

Jednu známou tvář ale v týmu najde. „Znám Filipa Hronka , hráli jsme proti sobě v Česku a byli jsme spolu v národním týmu, takže mám českého kamaráda a budu v pohodě,“ řekl na adresu českého obránce, který zazářil na květnovém mistrovství světa a má velmi slušnou šanci, že se v příští sezoně usadí v sestavě Red Wings.

5 důvodů vysokého umístění Filipa Zadiny na draftu NHL
Video se připravuje ...

O komfort bude mít Zadina v Detroitu určitě postaráno, neboť jeho agent Ryan Barnes zde bydlí a v roce 1998 byl Red Wings rovněž draftován z 55. místa. „Řekl mi, že se o mě bude dobře starat, protože je z Detroitu. Je pro mě dobré, že agent je blízko,“ uvedl Zadina s úsměvem na rtech.

Už za týden se Zadina zúčastní nováčkovského kempu Red Wings. „Čekal jsem na tento den od chvíle, kdy jsem byl malý kluk. Konečně je to tady. Už se těším, až budu v Detroitu a zabojuju o místo v týmu,“ dodal nedočkavě na závěr.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud