Jiří Vítek
3. července 2018 • 04:35

Česká krysa v Buffalu: Jednička draftu si vyšlápla na Pekaře, ten jí to oplatil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přichází talent, hvězda, spasitel. To vše představuje pro Buffalo švédský obránce Rasmus Dahlin, kterého si Sabres vybrali v draftu jako celkovou jedničku. Respekt na ledě si však musí získat sám, což se ukázalo již na nováčkovském kempu, kde několikrát narazil na českého útočníka Matěje Pekaře. Ten si za svoji důraznou hru vysloužil tvrdý hit, který Dahlinovi o den později oplatil ukázkovou kličkou. „Jsem jako Brad Marchand,“ přirovnal se Pekař k vyhlášenému provokatérovi.



Nováčkovský kemp slouží k tomu, aby si kluby udělaly po draftu reálný obraz o svých nadějích. Ty zase mají šanci předvést se a dokázat, co umí. Někdo se ukáže jako hračička, jiní pálí jednu ránu za druhou a sází na své střelecké instinkty.

Matěj Pekař na to šel po svém. Bez přehnaného respektu si v kabině na seznámení plácl se svými novými spoluhráči a následně se do nich na ledě zakousl. Na jednom z prvních tréninků si vyšlápl na jedničku draftu Rasmuse Dahlina, kterého zastavil stylem „buď puk, nebo hráč“. Kotouč projel okolo Pekaře, a tak to schytal švédský bek.

Já jsem tady taky! jako by chtěl český forvard část pozornosti směřující na Dahlina strhnout na sebe. Také Pekař prošel vstupním draftem minulý týden, Sabres si vybrali nejlepšího nováčka uplynulé sezony americké juniorky USHL na začátku čtvrtého kola.

Odplata přišla hned o den později. Vyhlášený bruslař a výbornou technikou tentokrát předvedl ostré lokty a při hře na malém prostoru srazil Pekaře k zemi ukázkovým hitem. „Občas se naštvu,“ utrousil Dahlin s úsměvem o chvíli později k jednomu z členů realizačního týmu Sabres.

S dobrou náladou předstoupila později před novináře také oběť celého incidentu. „Byl to od něj parádní hit. Na večeři jsme se tomu smáli, protože to bylo ve všech médiích. Dokonce to sdílel na sociálních sítích český nároďák,“ usmíval se Pekař.

Ten se trenérům a manažerům ukázal přesně tak, jak plánoval. Než se snažit vyrovnat těm nejlepším soupeřům, je lepší se jim postavit. „Baví mě být protivnou krysou, která se soupeřům dostává pod kůži. Něco jako Brad Marchand, toho mám rád,“ přirovnal se k tolik neoblíbenému útočníkovi Bruins.

V duchu však spřádal plány na odvetu. Ta přišla hned další den. Při jednom z miniutkání si v situaci jeden na jednoho prohodil kotouč mezi nohama okolo obránce a povedenou akci zakončil střelou nad beton.

Oběť, která se během okamžiku proměnila z hokejisty v solný sloup? Hádáte správně, Dahlin.

„Myslím, že dnes jsem dostal já jeho, což mě těší,“ bavil Pekař přítomné novináře. Tentokrát už ne jako provokující tvrďák, ale šikovný hokejista, který za své představení sklízí především chválu a obdiv. „Toho kluka musíte buď milovat, nebo nenávidět,“ shrnul své dojmy novinář John Vogl.

Zatímco Dahlin by měl od podzimu přeskakovat mantinel v NHL, Pekař by si na premiéru mezi elitou ještě nějaký čas počká. Od podzimu je domluvený s Miami University na angažmá v NCAA, před několika dny si jej navíc vybrali Barrie Colts v draftu do kanadské juniorky.

Dres s logem Sabres tak zřejmě bude muset ještě na čas odložit. Za pár let? Kdo ví. Třeba v něm jednou ukáže Bradu Marchandovi, co od něj všechno odkoukal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud