Pavel Ryšavý
Premium
3. července 2018 • 13:15

Cesta do NHL: udělat z dětí dospělé chlapy, draftem to teprve začíná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostanete dres a kšiltovku, nadšení vyletí na úroveň nejvyšší budovy ve městě. Vždyť jsi prošel draftem NHL! Tahle emoce je naprosto přirozená. Postupem času se dostaví druhá, pokud na zádech není jmenovka McDavid, Matthews nebo Dahlin, začíná dlouhá cesta mezi elitu. Draft je start. Pak přichází boj o smlouvu a místo, ve kterém uspějí jen poslušní a trpěliví. Do dvou let hraje NHL pravidelně jen pár výjimečných. Jak úspěšní jsou draftovaní hráči na cestě do nejslavnější ligy světa? Přečtěte si cestu od draftu až na led, jejíž součástí jsou i detailní grafy.



Každý draft je stejný, přes 200 mladíků se dozví adresu, kam teď patří. Kluby odjíždějí na letiště spokojené, jak naplnily svoji organizaci talentem. Hráč cítí mrazení, že NHL je za rohem. Uběhne rok a je to úplně stejná story. Nová várka, zase slova o potenciálu a elánu. A ti, co už v organizaci jeden rok hrabou? Mají možná menší ideály, o to jsou blíž opravdové akci.

Během minulých dní plnily sociální sítě třeba videa s Filipem Zadinou, kterého bral Detroit z místa číslo šest. „Vážně jste si v Montrealu jistí, že jste ho nechtěli?“ rýpal jeden vzkaz s jeho zakončením nájezdu do Canadiens, kteří ho přehlédli.

Možná se zařadí mezi výjimečnou skupinu, která pravidelně hraje NHL už první rok. Ale pravděpodobnější je, že ne.

Před rokem byla stejně nadšená Carolina z Martina Nečase , nechala ho odehrát jeden zápas v NHL a pak poslala do Brna. Ne. Nebylo to proto, že by zklamal. Ale protože potřeboval čas.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud