19. října 2018 • 13:42

Kaut si zapojil PS4 a září. Mluvil o paření s Nečasem i vzoru Pastrňákovi

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Colorado se těší z dobrého startu do sezony, v novém ročníku NHL už pod "Lavinou" uvízly čtyři týmy. Svěřenci Jareda Bednare naposledy v noci ukončili neporazitelnost New Jersey (5:3) a v Západní konferenci jim aktuálně s deseti body za čtyři výhry a dvě porážky v prodloužení patří třetí místo. Mladičký český útočník Martin Kaut na první start za "áčko" čeká, v poklidu farmaří v AHL v dresu Colorada Eagles a v nabitém programu si našel čas, aby se stal na jeden den správcem oficiálního instagramového účtu iSport.cz.



"Hokej v AHL je rychlejší, hrál jsem zatím na farmě čtyři zápasy, více se to tady všechno dohrává. Ale je to super, na každý domácí zápas Eagles je vyprodáno," těší se z nového angažmá 19letý Kaut, kterého draftovalo Colorado letos v červnu v prvním kole na 16. místě.

Na začátku července s ním uzavřelo vedení Avalanche tříletý nováčkovský kontrakt a do ruky dalo adresu farmy. Stejný osud potkal i brankáře Pavla Francouze. "Za mořem jsem spokojený, nestýská se mi. Mám tady Francíka, takže je to super. Pomohl mi zařídit hodně věcí, už mám byt, auto. Play Station 4 mám také zapojený, s Martinem Nečasem a dalšími paříme hodně populární hru Fortnite, takže pohoda. S Nečim jsme v kontaktu takřka každý den," řekl Kaut.

Jak si žije hokejista v zámoří? Fanoušci zpovídali talentovaného Martina Kauta
Video se připravuje ...

Jak se mu vede? Za Eagles zatím neskóroval a připsal si jednu asistenci. Každopádně čtenáři iSport.cz možnost respondovat jej využili měrou vrchovatou. Došlo na oddychovky i náročnější dotazy.

"Moje oblíbená hudba před zápasem jsou Kabáti, konkrétně pak písnička "V pekle sudy válej", hodně rád poslouchám českou muziku. Za oblíbené jídlo považuju těstoviny s masem. Z jiných sportů mě baví fotbal, mám dres Harryho Kanea. V domácí lize fandím Spartě, oblíbený hráč byl Tomáš Rosický," vyznal se účastník loňského mistrovství světa osmnáctek i letošního světového šampionátu dvacítek, který už debutoval i v reprezentačním A-týmu.

V devíti duelech nasbíral osm bodů za gól a sedm asistencí.

"Hokej hraju od tří let, mým vzorem je David Pastrňák. Proto bych si svůj debut v NHL přál právě proti Bostonu. Pastova lajna je momentálně nejlepší v NHL, především díky jeho formě."

Hodně otázek mířilo logicky také na extraligové Pardubice, kde Kaut k velkému hokeji přičichl. Odehrál tam za dvě extraligové sezony 74 zápasů a připsal si 23 bodů za 12 branek a 11 asistencí.

"Na Pardubice nikdy nezapomenu, budu jim pořád fandit a doufám, že se tam někdy vrátím. V Dynamu jsem se nejvíce bavil s Davidem Tomáškem a Tomáš Rolinek byl nejlepší kapitán, pod kterým jsem měl možnost hrát."

Proč číslo 61? "Odmala jsem hrál s číslem 16, ale když jsem přišel do áčka Pardubic, měl 61 můj brácha, tak jsem jen prohodil čísla. Od té doby s tímto číslem hraju. A Stanley Cup letos vyhraje Colorado," uzavřel instagramové povídání Kaut.

Pro Martina Kauta byl nejlepším kapitánem Tomáš Rolinek.
Pro Martina Kauta byl nejlepším kapitánem Tomáš Rolinek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud