26. února 2019 • 08:27

Pastrňák už bruslí, ale hrát ještě nebude. Bostonu bude chybět dva týdny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník David Pastrňák bude v NHL hokejistům Bostonu kvůli rekonvalescenci operovaného palce chybět minimálně ještě dva týdny. Havířovský rodák zatím přišel o šest zápasů.



Dvaadvacetiletý dvojnásobný vítěz Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hokejistu roku si poranil levý palec poté, co se s několika spoluhráči zúčastnil sponzorské večeře a po návratu z ní upadl. Operaci podstoupil 11. února.

V pondělí začal Pastrňák znovu bruslit. "Sádru bude mít další dva týdny. Pak bude moci nosit dlahu. Potom už je to jen otázka pohodlí, aby se cítil ideálně. Nic už ho nebude omezovat," řekl generální manažer Bruins Don Sweeney.

Věří, že se Pastrňák vrátí v plné síle. "Je to houževnatý kluk, který chce hrát hokej. Už jste ho viděli na tréninku. První věc, kterou mi řekl, byla, že se vrátí dřív, než všichni očekávají," uvedl Sweeney.

"Myslím si, že bude zcela v pořádku. Bude to trochu jiné, jelikož má za sebou tu operaci. Ale to překoná a bude v pohodě. Mluvil jsem s doktorem a ten má dobrý pocit z toho, jak na tom David je," dodal generální manažer Bostonu.

Pastrňák je s 31 góly nejlepším střelcem týmu a s 66 body druhý nejproduktivnější hráč po Bradu Marchandovi. Boston v úvodních pěti zápasech bez Pastrňáka dokázal pokaždé zvítězit a neuspěl až na ledě St. Louis 1:2 po samostatných nájezdech, kde prohrál poprvé po celkem sedmi utkáních. I kvůli zranění nejproduktivnějšího Čecha v NHL přivedli Bruins před uzávěrkou přestupu z New Jersey Marcuse Johanssona.

Český hokejista David Pastrňák se zranil cestou z týmové večeře a bude chybět Bostonu několik týdnů
Český hokejista David Pastrňák se zranil cestou z týmové večeře a bude chybět Bostonu několik týdnů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud