23. března 2019 • 16:20

Chára bude v NHL pokračovat! S Bostonem prodloužil smlouvu o rok

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelý týden po 42. narozeninách prodloužil slovenský hokejový obránce Zdeno Chára o rok smlouvu v Bostonu. Dlouholetý kapitán Bruins bude mít v příští sezoně základní plat dva miliony dolarů a na bonusech si může vydělat dalších 1,75 milionu.



Trenčínský rodák Chára , jenž je s 206 centimetry nejvyšším hráčem historie NHL, hraje v Bostonu od roku 2006. Předtím působil v Ottawě a New York Islanders a na podzim vstoupí do 22. sezony v elitní zámořské lize.

V dosavadních dvanácti kompletních ročnících v Bruins postoupil devětkrát do play off a v roce 2011 dovedl tým ke Stanley Cupu. Kapitánem Bostonu se Chára stal hned po svém příchodu do klubu a tuto roli aktuálně zastává nejdéle ze všech kapitánů v NHL. Ve dvaačtyřiceti letech je druhým nejstarším hráčem v soutěži po Mattu Cullenovi z Pittsburghu.

Lukrativní bonusy pro Cháru nebudou v příští sezoně nedosažitelné. Podle TSN si vydělá 1,25 milionu dolarů za deset odehraných zápasů a 250 tisíc za postup do play off. Čtvrt milionu dolarů by slovenský obr inkasoval i v případě zisku Stanley Cupu.

Dvojnásobný vicemistr světa a účastník tří olympijských turnajů odehrál v základní části ligy 1478 zápasů, dalších 159 duelů přidal ve vyřazovacích bojích. V dlouhodobé části dělí Cháru jeden gól od dvou stovek vstřelených branek.

Matt Martin vyzval ke rvačce Zdena Cháru
Matt Martin vyzval ke rvačce Zdena Cháru

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud