4. května 2019 • 06:12

Carolina slaví hladký postup i bez Mrázka, třetí výhru bere Dallas

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Carolina Hurricanes jsou prvním letošním postupujícím do 3. kola bojů o Stanley Cup. I bez zraněného Petra Mrázka porazili New York Islanders 5:2 a sérii ovládli v poměru 4:0 na zápasy. V Západní konferenci je blíž postupu Dallas, který v páté bitvě vyhrál na ledě St. Louis 2:1 a v sérii vede 3:2.



V brance Caroliny opět chyběl Mrázek, který utrpěl ve druhém utkání série s Islanders zranění v dolní části těla. Český gólman už poslední dva dny trénoval. "To je dobré znamení," řekl kouč Rod Brind'Amour, který ale nechce Mrázkův návrat uspěchat. "Dokud nebude stoprocentně v pořádku, nemělo by to smysl. Je rozdíl mezi gólmany a hráči v poli, kteří dokážou zranění skrýt. Gólman ale musí být úplně fit, aby se cítil dobře při zákrocích," vysvětlil.

Navíc Curtis McElhinney podal opět spolehlivý výkon, kryl 26 z 28 střel a nerozhodil ho ani rychlý gól. Už ve třetí minutě ho překonal Mathew Barzal v přesilové hře z dorážky. Stejným způsobem, ale v početní výhodě, brzy vyrovnal Sebastian Aho. Klíčový úder zasadila Carolina soupeři v rozmezí 23. až 29. minuty, kdy odskočila soupeři zásluhou branek Teuva Teräväinena, Grega McKegga a Justina Williamse na 4:1.

"Klíčem k úspěchu v sérii je, že kdykoli je to možné, musíte soupeři ukázat svou sílu. Znejistit ho, donutit ho k tomu, aby o sobě pochyboval. Na začátku druhé třetiny jsme je zatlačili, dali několik gólů, a tak se vyhrává série. Řekli jsme jim tím, že to budou mít těžké, a také měli," uvedl kapitán Williams, jehož trefa pro něj byla stým bodem v play off.

VIDEO: Sestřih utkání Carolina - NY Islanders

Islanders skórovali jako první, když se Matthew Barzal prosadil už ve třetí minutě v přesilové hře z dorážky. Stejným způsobem ale v početní výhodě brzy vyrovnal Sebastian Aho. Klíčový úder zasadila Carolina soupeři v rozmezí 23. až 29. minuty, během kterých odskočila soupeři brankami Teuva Teräväinena, Grega McKegga a Justina Williamse na 4:1. Z přečíslení dva na jednoho zvýšil ve třetí třetině Andrej Svečnikov a Brock Nelson už jen snížil.

Dallas může doma rozhodnout

Dallas nasměroval k mečbolu ve třetí minutě Jason Spezza, když si sjel před branku na přihrávku Tylera Seguina od zadního mantinelu a přesně zamířil nad lapačku Jordana Binnigtona. Druhý gól přidal zhruba v polovině utkání Esa Lindell bekhendovou střelou z mezikruží. Po chybné rozehrávce brankáře Bena Bishopa snížil ve 48. minutě Jaden Schwartz, ale jinak hostující gólman zlikvidoval 38 střel a stal se největší hvězdou zápasu.

VIDEO: Sestřih utkání St. Louis - Dallas

"Snažíte se pomoct s rozehrávkou, jak jen to jde, a občas se tohle stane. Chtěl jsem soupeře zmást, kam puk odehraju, ale nedal jsem do toho dost síly. Byl jsem naštvaný, ale pustil jsem to z hlavy a snažil se zavřít bránu. Jsem rád, že se to povedlo. Ještě ale potřebujeme jednu výhru," uvedl Bishop. "Blues byli lepším týmem než my, ale Ben Bishop byl rozdílovým hráčem jako mnohokrát v sezoně," řekl kouč Dallasu Jim Montgomery.

Výsledky:

Východní konference:

Carolina - NY Islanders 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Branky: 5. Aho, 23. Teräväinen, 24. McKegg, 29. Williams, 56. Svečnikov - 3. Barzal, 59. Nelson. Střely na branku: 21:28. Diváci: 19.495. Hvězdy zápasu: 1. Teräväinen, 2. Aho, 3. McElhinney (všichni Carolina). Konečný stav série: 4:0.

Západní konference:

St. Louis - Dallas 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky: 49. Schwartz - 3. Spezza, 27. Lindell. Střely na branku: 39:27. Diváci: 18.542. Hvězdy zápasu: 1. Bishop, 2. Lindell (oba Dallas), 3. Schwartz (St. Louis). Stav série: 2:3.

Greg McKegg slaví svůj vůbec první gól v play off, který se nakonec ukázal jako vítězný
Greg McKegg slaví svůj vůbec první gól v play off, který se nakonec ukázal jako vítězný

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud