23. září 2019 • 08:23

Zadina, Simon a Spaček v akci, čeští hokejisté ale v přípravě nebodovali

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trojice českých hokejistů se představila v nedělním programu čtyř přípravných utkání před novým ročníkem NHL, ale ani jeden se bodově neprosadil. Útočník Filip Zadina nechyběl sestavě Detroitu, který doma zdolal Pittsburgh 3:2 v prodloužení. Za Penguins nastoupil Dominik Simon a s pěti střelami na branku byl nejaktivnější ze všech hráčů v utkání. Michael Špaček si vychutnal na ledě výhru Winnipegu nad Calgary 4:1.



Výhru Detroitu řídil obránce Madison Bowey, který v základní hrací době asistoval u branek Tylera Bertuzziho a Anthonyho Manthy. Za hostující Penguins se trefili Brian Dumoulin a Jared McCann. Nastavený čas ukončil po necelých třech minutách Bowey, který po akci Dylana Larkina střelou z mezikruží propálil Tristana Jarryho v brance Pittsburghu.

VIDEO: Sestřih utkání Detroit - Pittsburgh

Winnipeg vedl nad Calgary od první minuty, kdy se prosadil Jack Roslovic. Další branky padly až ve třetí třetině. Za Flames srovnal slovenský útočník Adam Ružička, pak už se prosadili jen domácí Jets.

Během 72 sekund skórovali kapitán Blake Wheeler a finský mladík Joona Luoto. V závěru při power play stanovil konečné skóre Nikolaj Ehlers.

Útočník St. Louis Brayden Schenn nasbíral proti Columbusu tři asistence a přispěl k vítězství 4:3. Letošní vítěz Stanleyova poháru si připsal třetí výhru ze čtyř přípravných duelů.

VIDEO: Sestřih utkání Winnipeg - Calgary

Blues poslal do vedení Jaden Schwartz, za hosty odpověděl dvěma trefami švédský útočník Jakob Lilja. Domácí potom zápas znovu otočili, Blue Jackets zásluhou Rileyho Nashe ještě jednou soupeře dotáhli. Poslední slovo měli ale vítězové Stanley Cupu. Klim Kostin vstřelil v polovině třetí třetiny rozhodující branku, definitivně potom výhru St. Louis potvrdil Sammy Blais.

Colorado oplatilo Minnesotě den starou porážku 3:4 a zdolalo divizního soka 3:2 po nájezdech. V brance Avalanche dostal před Pavlem Francouzem přednost Philipp Grubauer, český gólman tentokrát nebyl v zápasové nominaci Avalanche.

Na oba góly Colorada v základní hrací době nahrál Tysonu Jostovi a Jaysonu Megnovi obránce Dan Renouf, za Wild se prosadili Louis Belpedio s Jaredem Spurgeonem. V nájezdech uspěli domácí Nazem Kadri a hostující Gerald Mayhew, rozhodující branku dal ve třetí sérii kapitán Colorada Gabriel Landeskog.

Výsledky:

St. Louis - Columbus 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Branky: 14. Schwartz, 24. Pietrangelo, 37. Bozak, 48. Kostin, 53. Blais - 13. a 22. Lilja, 46. Nash.

Detroit - Pittsburgh 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 21. Bertuzzi, 25. Mantha, 63. Bowey - 6. Dumoulin, 39. McCann.

Colorado - Minnesota 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 17. Jost, 37. Megna, rozhodující sam. nájezd Landeskog - 13. Belpedio, 37. Spurgeon.

Winnipeg - Calgary 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Branky: 1. Roslovic, 50. Wheeler, 51. Luoto, 59. Ehlers - 46. Ružička.

Cam Talbot inkasoval od Winnipegu třikrát z 28 střel
Cam Talbot inkasoval od Winnipegu třikrát z 28 střel

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud