29. října 2019 • 06:29

Sobotka pomohl nahrávkou Buffalu k bodu, Florida dostala v Kanadě naloženo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Český hokejový útočník Vladimír Sobotka přispěl v pondělním utkání NHL asistencí k zisku bodu Buffala, které podlehlo Arizoně 2:3 po samostatných nájezdech. Sabres sice vedli v 11. minutě už 2:0, ale nakonec si připsali v šestém domácím vystoupení v sezoně první porážku. Poprvé po osmi zápasech vyšla naprázdno Florida, která prohrála ve Vancouveru 2:7.



Buffalo otevřelo skóre ve čtvrté minutě, kdy se po pouhých třech sekundách přesilové hry z levého kruhu trefil kapitán Jack Eichel a oslavil gólem 23. narozeniny.

Vedení Sabres zvýšil Jeff Skinner po spolupráci s Marcusem Johanssonem, druhou asistenci si připsal Sobotka. "Dostali jsme se do vedení, doma ale dvougólový náskok prostě nechcete ztratit. Příště musíme najít cestu k dalším brankám," řekl Eichel.

Pak trefil právě Eichel konstrukci arizonské branky, načež 70 sekund před koncem první části snížil Conor Garland, který prakticky z brankové čáry troufalým pokusem zaskočil domácího brankáře Cartera Huttona. Puk mezírkou u tyče propadl do branky. "V juniorce to bylo moje místo při přesilovkách, občas jsem takhle zakončoval. Většinou to nevyjde, ale když můžu, zkouším to," okomentoval svoji branku Garland.

VIDEO: Sestřih utkání Buffalo - Arizona

Vyrovnání zařídil kuriózním přesilovkovým zásahem v závěru druhé třetiny Carl Söderberg. Jeho ránu z pravé strany Hutton vyrazil nad sebe a padající puk si potom zády srazil do branky. Třetí třetina ani následné prodloužení o vítězi nerozhodlo, byť v nastaveném čase hostům hned dvakrát pomohla horní tyč, která zastavila střely Sama Reinharta a Caseyho Mittelstadta.

"Popravdě jsme mohli být šťastní, že jsme to dotáhli až do prodloužení. V něm jsme zase zlepšili hru a sahali po výhře, měli jsme nějaké šance," uvedl kouč Buffala Ralph Krueger. V nájezdech se ale radovali hosté.

Brankář Darcy Kuemper vychytal všechny hráče Buffala, výhru Coyotes zařídil ve druhé sérii Nick Schmaltz, který jako jediný v rozstřelu uspěl. Sabres si získaným bodem upevnili první místo v lize, které vládnou o bod před Washingtonem.

Canucks dali 5 gólů v první třetině

Zápas Vancouveru s Floridou byl rozhodnutý už po dvaceti minutách. Domácí Canucks přivítali Panthers v úvodní třetině 15 střelami, z nichž pět skončilo v síti. Floridě nepomohlo ani střídání brankářů. Samuela Montembaulta v sedmé minutě vyhnal z brány Jake Virtanen a Canucks vedli už 3:0.

"Na začátku první třetiny to bylo o tři góly a my ještě pořádně nezačali hrát. Vracet se v této lize do zápasu je vždycky těžké, obzvlášť proti tomuto týmu," prohlásil kapitán Floridy Aleksander Barkov.

Krátce po nástupu Sergeje Bobrovského do brankoviště Floridy hosté snížili na 1:3 zásluhou Briana Boylea, ani ruský gólman ale náporu domácích neodolal dlouho. Už po třech minutách ho prostřelil J.T. Miller, pro něhož to byl jubilejní stý zásah v lize. V závěru první části skóroval i Josh Leivo.

"Upřímně, byl jsem natolik zabraný do zápasu, že jsem si to ani neuvědomil. Samozřejmě mě to ale těší," prohlásil po dosažení milníku Miller.

VIDEO: Sestřih utkání Vancouver - Florida

I Bobrovskij v brance vydržel jen několik minut a od začátku druhé části se mezi tyče vrátil Montembault. V minulém zápase si Vancouver nechal vedení 5:1 utéct a prohrál s Washingtonem 5:6 po samostatných nájezdech, tentokrát měl ale zápas ve své moci až do konce.

Mike Hoffman sice ve druhé třetině v přesilovce upravil skóre na 5:2, za domácí tým ale zvýšil druhým zásahem v utkání Miller a ve třetí třetině stanovil konečné skóre 7:2 Brock Boeser.

Nejvýrazněji se pod jednoznačný výsledek vedle autora dvou branek Millera podepsali třemi asistencemi Alexander Edler a Elias Pettersson. Alespoň jeden bod zaznamenalo všech dvanáct útočníků Vancouveru. Florida po osmi zápasech poprvé nebodovala a má druhý nejvyšší počet obdržených branek v lize.

Výsledky:

Góly

Domácí: 03:31. Eichel, 11:16. Skinner

Hosté: 18:50. Garland, 36:32. Söderberg, . Schmaltz

Sestavy

Domácí: C. Hutton (Ullmark) – McCabe (A), Ristolainen, Dahlin, Jokiharju, Gilmour, C. Miller – Olofsson, Eichel (C), S. Reinhart – Skinner, Ma. Johansson (A), Sobotka – Rodrigues, Mittelstadt, Sheary – Girgensons, Jo. Larsson, Okposo.

Hosté: Kuemper (Raanta) – Ekman-Larsson (C), Demers, Chychrun, Goligoski, Ljubuškin, Ness – Keller, Stepan (A), Kessel (A) – Garland, Dvorak, Schmaltz – Crouse, Söderberg, Fischer – Grabner, Hayton, Hinostroza.

Rozhodčí

Hebert, Charron – Baker, Shewchyk

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Návštěva

15 358 diváků

Góly

Domácí: 01:14. B. Sutter, 04:25. Schaller, 06:18. Virtanen, 09:35. J. T. Miller, 19:06. Leivo, 39:31. J. T. Miller, 53:20. Boeser

Hosté: 08:09. B. Boyle, 32:58. Hoffman

Sestavy

Domácí: Demko (Markström) – T. Myers, Edler, Ch. Tanev (A), Q. Hughes, Stecher, Jo. Benn – Virtanen, Horvat (C), Pearson – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Leivo, B. Sutter (A), Ferland – Eriksson, Beagle, Schaller.

Hosté: Montembeault (7.–21. Bobrovskij) – Ekblad, Weegar, Strålman, Pysyk, Brown, Yandle (A) – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau (A) – Vatrano, Malgin, Hoffman – Connolly, B. Boyle, Hawryluk – Sceviour, Acciari, Hunt.

Rozhodčí

Anderson, Meier – Gawryletz, Knorr

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

17 864 diváků

 

Po třetím gólu, který inkasoval v 7. minutě, se Sam Montembeault (vpravo) nechal vystřídat
Po třetím gólu, který inkasoval v 7. minutě, se Sam Montembeault (vpravo) nechal vystřídat

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud