28. října 2019 • 21:37

Ocenění pro Pastrňáka. NHLPA ho vyhlásila hráčem uplynulého týdne

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník David Pastrňák z Bostonu byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne v anketě oficiálních stránek Hráčské asociace NHL. Třiadvacetiletá opora Bruins si v tomto období připsala ve třech zápasech osm bodů za dvě branky a šest asistencí.



Pastrňák nejprve v úterý přispěl k domácí výhře nad Torontem 4:2 gólem a asistencí. O čtyři dny později vstřelil vítěznou branku Bruins, kteří zdolali opět na vlastním ledě St. Louis 3:0. V neděli nasbíral pět asistencí při vítězství 7:4 na ledě New York Rangers.

Pastrňák, který vládne produktivitě NHL s 23 body a tabulce střelců s 11 góly, se v oficiální anketě ligy za uplynulý týden mezi tři největší hvězdy nedostal. První byl zvolen jeho spoluhráč z útoku Brad Marchand, dalšími se stali obránce Roman Josi z Nashvillu a brankář Brian Elliott z Philadelphie.

První hvězdou týdne NHL byl český útočník o týden dříve. Tehdy byl Pastrňák oceněn za to, že ve třech duelech zaznamenal sedm gólů a dvě asistence. Na nhlpa.com za toto období kraloval obránce John Carlson z Washingtonu, který si připsal ve čtyřech duelech osm bodů za branku a sedm přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud