9. listopadu 2019 • 16:04

Krejčí zářil, Pastrňákova série skončila. Boston padl s nejhorším týmem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | David Krejčí vstřelil v pátečním utkání NHL gól a na další přihrál, ale s Bostonem prohrál v Detroitu 2:4. Jeho spoluhráč David Pastrňák si sice původně připsal jednu asistenci, pak mu ji ale statistici odeptali. Jeho série skončila po 13 zápasech, ale stále vede produktivitu soutěže.



Krejčí dal ve druhé minutě úvodní gól zápasu, když z pravého kruhu zamířil přesně k bližší tyči a skóroval podruhé sezoně. Nejhorší tým NHL ale v dalším střídání vyrovnal a následně Robby Fabbri, jehož Detroit získal před dvěma dny výměnou se St. Louis, ozdobil debut v novém působišti dvěma trefami v přesilových hrách.

Filip Hronek se zhruba v polovině utkání za stavu 3:1 poprvé popral v NHL. Českému obránci ve službách Detroitu se nelíbilo, jak ho za brankou atakoval Brad Marchand a vyzval ho k bitce. Moc ran nepadlo a souboj ukončil Marchand tím, že zápasnickým chvatem povalil Hronka na led.

Kontaktní branku vstřelil Torey Krug od modré čáry. U gólu mu původně asistoval David Pastrňák, ale statisici mu bod odebrali a jeho série skončila po 13 zápasech. Vzápětí  Čech zahodil velkou šanci. Nejlepší střelec NHL měl před sebou odkrytou branku, ale trefil nataženou lapačku Jonathana Berniera.

Pastrňákovi nebylo přáno ani ve třetí třetině, jeho střela se zastavila na břevnu. Výhru Detroitu, který v předchozích 13 zápasech získal jen tři body, zpečetil trefou do prázdné branky Anthony Mantha. "Podali jsme výborný týmový výkon. Všichni táhli za jeden provaz, každý dřel a rozhodly přesilovky," uvedl Bernier, který si připsal i dvě přihrávky, což se naposledy povedlo brankáři v NHL před třemi lety.

Boston je druhý v tabulce Východní konference, Detroit ji uzavírá. Roli favorita tak Bruins nezvládli. "Věděli jsme, že se jim nedaří, ale pořád je to NHL. Hráli jak měli a ve třetí třetině neztráceli puky. Když už jsme si něco vytvořili, nevyužili jsme to," dodal Cassidy.

O gól vede Pastrňák tabulku střelců před Leonem Draisaitlem, který pomohl Edmontonu jednou brankou k výhře 4:0 nad New Jersey. V počtu bodů jsou oba vyrovnaní a pro Čecha rozhoduje větší počet gólů. Oilers rozhodli třemi góly v rozmezí 22. až 37. minuty. První čisté konto v sezoně udržel díky 29 zásahům Mikko Koskinen, který se v 50. minutě vytáhl i při teči Pavla Zachy.

Winnipeg potvrdil, že na Vancouver umí. Jets sice ještě v polovině utkání prohrávali, ale otočili na konečných 4:1 a oblíbeného soupeře porazili podeváté v řadě.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Bostonu s Detroitem

Góly

Domácí: 02:18. D. Larkin, 11:49. Fabbri, 21:30. Fabbri, 58:32. Mantha

Hosté: 01:09. Krejčí, 37:52. Krug

Sestavy

Domácí: J. Bernier (Howard) – Hronek, Nemeth, McIlrath, Cholowski, Green, Bowey – Mantha, D. Larkin (A), Bertuzzi – Erne, Nielsen (A), Perlini – Helm, Ehn, Abdelkader (A) – Fabbri, Athanasiou, Filppula.

Hosté: T. Rask (Halák) – McAvoy, Grzelcyk, Carlo, Krug (A), Clifton, Chára (C), Kampfer – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Heinen, Krejčí, Cehlárik – Senyshyn, Coyle, Bjork – Kuraly, Wagner.

Rozhodčí

Chmielewski, Dwyer – Daisy, Baker

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Návštěva

19 515 diváků

Další výsledky NHL:

Winnipeg - Vancouver 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky: 32. Roslovic, 37. Scheifele, 54. Connor, 59. Lowry - 27. J. T. Miller. Střely na branku: 35:33. Diváci: 15.325. Hvězdy zápasu: 1. Hellebuyck, 2. Connor, 3. Roslovic (všichni Winnipeg).

Edmonton - New Jersey 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky: 22. Draisaitl, 36. Haas, 37. Neal, 47. Chiasson. Střely na branku: 32:29. Diváci: 17.240. Hvězdy zápasu: 1. Koskinen, 2. Hopkins, 3. Persson (všichni Edmonton).

Výhru Detroitu, který v předchozích 13 zápasech získal jen tři body, zpečetil trefou do prázdné branky Anthony Mantha.
Výhru Detroitu, který v předchozích 13 zápasech získal jen tři body, zpečetil trefou do prázdné branky Anthony Mantha.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud