17. listopadu 2019 • 09:42

Vrána parádou rozesmál sám sebe, komentátor byl v rauši: Jako Dacjuk!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší tým dosavadního průběhu NHL? Washington vyhrál dvanáctý duel z posledních patnácti a se 33 body vévodí tabulce. Vydolovat noční vítězství v bostonské TD Garden (3:2 po nájezdech) ale byla pro předposlední šampiony Stanley Cupu pořádná fuška. Capitals srovnávali na 2:2 až v poslední minutě, přežili prodloužení a při trestných stříleních se pohodlně usadili a sledovali šikovnost Jakuba Vrány. To zas bylo něco!



Utkání dostal do prodloužení 59 vteřin před poslední sirénou při hře bez brankáře ranou z mezikruží T.J. Oshie, který načínal i nájezdy. Se svým pokusem ale neuspěl. Dovednostní disciplína došla až do páté série (trefili se jen Nicklas Bäckström a Charlie Coyle), ve které se mazácky prosadil Vrána.

„Jako Pavel Dacjuk,“ křičel komentátor televize NBC, když 23letý český forvard šikovně zasekl, stáhl kotouč pod sebe, nechal slovenského brankáře Jaroslava Haláka položit se na led a pohodlně skóroval do prázdné branky. A pak se celé akci sám zasmál...

„Unikátní gól, naprosto bravurní. Neskutečná technika bruslení od Jakea Vrány,“ rozplývali se komentátoři.

VIDEO: Podívejte se na skvělý nájezd Jakuba Vrány

„Máme v týmu strašně moc šikovných hráčů na nájezdy, koukám se na ně, učím se od nich, je to přínosné. Taky mi pomohlo, že přede mnou už hodně kluků jelo,“ vyprávěl v rozhovoru pro klubovou televizi Vrána a pokračoval.

„Jaro chytal celé utkání fantasticky, tak jsem si říkal, že je potřeba udělat něco jinak, něco trochu speciálně. Vyšlo to, ale je to prostě jen proměněný nájezd, nedělám z toho vědu,“ měl radost rodák z Prahy, který v zámořské kariéře jel nájezd zatím dvakrát a oba proměnil.

Díky Vránově finese musel v páté sérii útočník Bostonu Chris Wagner dát, ale nepodařilo se, Braden Holtby byl proti a Bruins domácí utkání ztratili 2:3. V nájezdech se neprosadil ani David Pastrňák, který v základní hrací době přesně pálil z dorážky ve 24. minutě a se 17 zásahy je stále nejlepším střelcem NHL.

„Obvykle jsou nájezdy 50 na 50, ale v našem případě v těchto dnech jsou tak 20 na 80. Nejsme schopní v nich vyhrávat, rozhodně nejsou naší silnou stránkou,“ zlobil se Pastrňák, jehož tým prohrál v listopadu nájezdové loterie kromě Capitals ještě s Philadelphií (2:3) i Floridou (4:5).

Proti Washingtonu Boston doma v TD Garden ztratil deváté utkání v řadě, naposledy neoblíbeného soupeře porazil 6. března 2014. „Mrzí mě to zejména kvůli Jarovi, v celém utkání chytal fantasticky, stejně tak při nájezdech. Byl naším nejlepším hráčem, předvedl 42 zákroků a já jsem strašně zklamaný, že jsme utkání nedotáhli při stavu 2:1 do vítězného konce. Chyběla necelá minuta,“ lamentoval kouč Bruce Cassidy.

A má proč... Jeho svěřenci odešli z ledu poraženi popáté z posledních šesti duelů a ze třetího místa ve Východní konferenci (i v tabulce celé soutěže) ztrácejí na vedoucí Capitals čtyři body. Vklínění mezi 33bodové Caps a třetí Bruins jsou jen Islanders.

Washington naopak poprvé ve své historii vyhrál pátý venkovní zápas v řadě a v sezoně už desátý, nikdo jich nemá více. „Dnes to bylo hodně těžké, už jsem o tom mluvil, Halák byl výtečný… Jsme šťastní za dva body,“ zakončil povídání Vrána.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Bostonu s Washingtonem

David Pastrňák vstřelil proti Washingtonu jeden gól, v samostatných nájezdech ale neuspěl a Bruins padli 2:3
David Pastrňák vstřelil proti Washingtonu jeden gól, v samostatných nájezdech ale neuspěl a Bruins padli 2:3

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud