Jan Denemark
20. dubna 2020 • 04:30

Nejlepší smlouvy v NHL: Vyplatí se Pastrňák i terno z Colorada

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
  • David Pastrňák a Nathan MacKinnon patří k hráče s nejvýhodnějšími smlouvami v NHLDavid Pastrňák a Nathan MacKinnon patří k hráče s nejvýhodnějšími smlouvami v NHLFOTO: Profimedia.cz

    Tahoun, co udělá spoustu bodů, to je pro týmy NHL poklad. Obzvlášť, když se ho podaří zaháčkovat na překvapivě výhodnou smlouvu, která neblokuje další investice týmu. Vybrali jsme pět takových nejvýhodnějších kontraktů v NHL, jeden z týmů má dokonce hned dva zástupce.

  • David Pastrňák (23 let), Boston

    délka 6 let (do roku 2023)

    roční plat 6,666 milionu dolarů

    Český hračička musí dělat majitelům obrovskou radost. Od chvíle, kdy David Pastrňák kontrakt podepsal, vystřelily jeho výkony ke hvězdám. Zvlášť poslední sezona ukázala, že Boston může mít za pakatel nejlepšího ligového střelce. Pro představu, větší příjem má v NHL hned 49 dalších útočníků. Tomu se říká zdařilá investice.

    Útočník Bostonu David PastrňákFoto Profimedia.cz

  • Nathan MacKinnon (24 let), Colorado

    délka 7 let (do roku 2023)

    roční plat 6,3 milionu dolarů

    Absolutní terno. Generální manažer Avalanche Joe Sakic si dokázal jednoho z nejlepších hráčů ligy zavázat za velice přijatelnou sumu. Nathan MacKinnon se vyplácí náramně. V posledních třech ročnících se vždy dokázal vyšvihnout přes 90 bodů a hokejovou radost bude v Coloradu rozdávat minimálně ještě další tři sezony. Povedená záležitost.

    Olli Määttä se snaží dohnat Nathana MacKinnona z ColoradaFoto profimedia.cz

  • Aleksander Barkov (24 let), Florida

    délka 6 let (do roku 2022)

    roční plat 5,9 milionu dolarů

    Finský centr a kapitán Floridy. Mít takovou hvězdu podepsanou pod šest milionů, to už je unikát. Panthers se povedl i další majstrštyk. Jonathan Huberdeau má identický kontrakt jako Aleksander Barkov, jen o rok delší. S ušetřenými penězi však naložilo vedení prachbídně. Nasypalo je brankáři Sergeji Bobrovskému, který zatím ani za mák nepřesvědčil.

    Floridský kapitán Barkov atakuje branku Cama TalbotaFoto Profimedia.cz

  • Brad Marchand (31 let), Boston

    délka 8 let (do roku 2025)

    roční plat 6,125 milionu dolarů

    Je dalším důkazem, že některým hráčům jistota dlouhodobého zavázání se prostě svědčí. Od chvíle, co Brad Marchand přiložil pero k smlouvě, hraje nejlepší hokej kariéry. Nutno dodat, že velkou měrou k tomu přispěla i nalezená souhra v útoku s Patricem Bergeronem a Davidem Pastrňákem. Známý provokatér se až po třicítce vyšvihl mezi největší hvězdy.

    Provokatér Bostonu Brad MarchandFoto Profimedia.cz

  • Mika Zibanejad (26 let), NY Rangers

    délka 5 let (do roku 2022)

    roční plat 5,35 milionu dolarů

    V Rangers si asi teď říkají, jaká je škoda, že smlouvu s vlasatým Švédem neprodloužili alespoň o nějaký ten rok déle. Mika Zibanejad přišel z Ottawy v roce 2016 s nálepkou talentu, který nerozkvetl. Očividně jen potřeboval to správné prostředí, které našel na Manhattanu. Společně s Artěmijem Panarinem vytvořil jednu z nejzábavnějších dvojic v lize.

    Mika Zibanejad byl hrdinou utkáníFoto Reuters / Brad Penner-USA TODAY Sports

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud