12. září 2020 • 06:50

Vítězná jízda Tampy končí, Palátův gól nestačil. Islanders snížili sérii

Autor: iSport.cz, jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistům Tampy Bay nestačil gól Ondřeje Paláta, v semifinále NHL podlehli New Yorku Islanders 3:5 a v sérii vedou už jen 2:1 na zápasy. Frýdecko-místecký rodák skóroval v letošním play off posedmé, všechny branky vstřelil v posledních sedmi zápasech.



Palát snižoval na začátku třetí třetiny v přesilové hře na 2:3. Nejlepší český střelec v letošní vyřazovací části dostal krásnou přihrávku od Nikity Kučerova a na hranici brankoviště usměrnil puk do prázdné klece. Tampa Bay v 53. minutě vyrovnala, když Tyler Johnson tečoval střelu Erika Černáka od modré čáry. U videa se ještě prozkoumávalo, zda gól nepadl po zásahu vysokou holí, ale byl uznán.

Islanders, kteří minule prohráli brankou devět sekund před koncem, nedopustili obrat. Vedení na jejich stranu strhnul Brock Nelson v čase 56:35 a výhru pojistil při hře bez brankáře Jean-Gabriel Pageau, jehož v úniku fauloval Kučerov a na ledě se tím rozpoutala ještě drobná strkanice. Tampa Bay postrádala v zápase svého nejproduktivnějšího hráče play off Braydena Pointa, který se minule zranil, a prohrála po téměř třech týdnech a sérii šesti vítězství.

Skóre otevřel z dorážky Cal Clutterbuck a brankář Tampy Bay Andrej Vasilevskij se vyčítavě ohlídl na rozhodčího. Několik sekund před gólem mu naznačoval, aby přerušil hru, protože má problémy s pravým betonem. Zblízka vyrovnal v sedmnácté minutě bekhendem Michail Sergačev, ale Islanders odskočili ve druhé třetině brankami Adama Pelecha a Anthonyho Beauvilliera.

VIDEO: Podívejte se na sestřih 3. utkání mezi Tampou a Islanders

Góly

Domácí: 12:58. Clutterbuck, 31:50. Pelech, 33:50. Beauvillier, 56:35. B. Nelson, 59:24. Pageau

Hosté: 16:31. Sergačjov, 42:32. Palát, 52:04. T. Johnson

Sestavy

Domácí: Varlamov (Greiss) – Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews, A. Greene, Leddy – Lee (C), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – M. Martin, Pageau, Clutterbuck – Komarov (A), Brassard, Dal Colle.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Hedman (A), Shattenkirk, Sergačjov, Černák, McDonagh (A), Bogosian, L. Schenn – Palát, Cirelli, Kučerov – Goodrow, Gourde, Coleman – Verhaeghe, Stephens, T. Johnson – Maroon, Paquette.

Rozhodčí

Dwyer, Hebert – Barton, Amell

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Rozhodčí měli ve třetím duelu Tampy s Islanders hodně práce, celkem rozdali 70 trestných minut.
Rozhodčí měli ve třetím duelu Tampy s Islanders hodně práce, celkem rozdali 70 trestných minut.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud