26. února 2021 • 11:40

Rittichův smolný večer: gól zpoza modré a vzteklá hlavička do dveří

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdálo se, že David Rittich bude spásou pro hokejisty Calgary. Dva zápasy trápil hvězdný útok Toronta v čele s Matthewsem a Flames hlavně jeho zásluhou uhráli skvělé tři body. Ottawa se tedy oproti Maple Leafs mohla zdát jako snadnější soupeř, ovšem opak byl pravdou. Senators českého brankáře vyhnali po čtvrtém zásahu ještě před polovinou utkání. Navíc to byl gól zbytečný a smolný, po kterém si pořádně vybil frustraci. V tunelu maskou vzteky „hlavičkoval“ do dveří.



Calgary schytávalo jednu ránu za druhou, když prohrálo s Vancouverem 1:5, s Edmontonem 1:2 a 1:7 a navrch se zranila jednička týmu Jakob Markström. A za dveřmi dvojzápas s Torontem, jehož útok budí strach. Před střetnutím jeden z nejofenzivnějších týmů s průměrem téměř 3,8 vstřelených gólů na utkání.

Český záskok v brance David Rittich však hvězdy Toronta naprosto vydeptal. Vychytal Johna Tavarese, Williama Nylandera, Jasona Spezzu i vrchního kanonýra Maple Leafs Austona Matthews a v utkání s 34 úspěšnými zásahy udržel nulu.

V druhém střetu se jelo podle podobného scénáře, byť se Toronto konečně prosadilo. Rittich pochytal 39 střel a získal Calgary další cenný bod navíc za prohru 1:2 v prodloužení. Tři body a dva inkasované góly ve dvou zápasech. Skvostná bilance. Tak hurá na Ottawu, nejhorší tým kanadské divize.

Senators však nadšení Flames rychle zastavili, už po první třetině vedli 2:0. Na startu druhé sice snížil Milan Lucic, jenže to bylo od trápícího se útoku Calgary všechno. A den blbec pro změnu prožil i Rittich. Ve 25. minutě druhé části inkasoval potřetí, aby za chvíli lovil puk ze sítě počtvrté.

Navíc po velmi nešťastném momentu. Za záda mu totiž propadlo nastřelení obránce soupeře Erika Brännströma ze středního pásma. Vypadalo to na hodně hloupý gól, ale na obranu českého gólmana je třeba říct, že Rittichův spoluhráč, obránce Rasmus Andersson, puk nejspíš několik metrů před ním tečoval.

„Nemůžeme si nechat dát gól, který z nás vysaje život, jak se to v poslední době stává,“ povzdechl si na tiskové konferenci jediný střelec Lucic. „Je to o nás, o hráčích. Musíme být lepší,“ nehledal žádné výmluvy kanadský útočník.

Trenérský štáb Calgary už ale ztratil trpělivost a Ritticha odvolal. Místo něj se mezi tři tyče postavil Arťjom Zagidulin. Tím to však pro českého gólmana neskončilo. Rozčilení se snažil tlumit, ještě za střídačkami relativně v klidu odložil hokejku. Když však následně zamířil do kabin, v tunelu se neudržel. Zastavil se u dveří a hlavičkou (stále s maskou na hlavě) si vybil frustraci.

Ani Rittichův ruský náhradník Zagidulin nebyl příliš úspěšný, inkasoval další dvě branky a Calgary prohrálo 1:6. I gólmani Flames si občas vyberou špatný den, důležitým faktorem špatné formy, je však spíše nemohoucí útok. Necelých 2,5 vstřelených branek na utkání patří k nejhorším v celé soutěži.

„Po snížení jsme cítili šanci. Třetí gól soupeře to zkomplikoval, ale ten čtvrtý zpoza modré nás definitivně srazil. Je těžké se pak dostat zpátky do hry,“ konstatoval kouč Flames Geoff Ward.

Calgary Flames Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud