Jaroslav Kalina
14. července 2021 • 10:50

Nabitý červenec NHL: draft, trh volných hráčů i vypuštění Krakena

Vstoupit do diskuse
0
  • Do konce července stihne NHL několik zásadních událostí, mezi které bezpochyby patří rozšiřující draft v režii Seattlu či otevření trhu s volnými hráčiDo konce července stihne NHL několik zásadních událostí, mezi které bezpochyby patří rozšiřující draft v režii Seattlu či otevření trhu s volnými hráčiFOTO: koláž iSport.cz

    Zatímco hokejisté Tampy Bay stále bujaře oslavují zisk druhého Stanley Cupu v řadě, NHL už se jistě připravuje na nový ročník, jež by měl stejně jako před pandemií koronaviru začít v říjnu. Ještě do konce července stihne nejprestižnější hokejová soutěž na světě několik zásadních událostí, mezi které bezpochyby patří rozšiřující draft v režii Seattlu či otevření trhu s volnými hráči. V článku iSport.cz si přečtěte, kdy dojde na nejdůležitější a nejsledovanější předsezonní akce. 

  • Uzavření listin chráněných hráčů

    17. července

    První důležitý termín, který rozhýbe dění před novou sezonou. Kluby NHL musí do soboty zveřejnit seznam hokejistů, na které nemůže ukázat nováček ze Seattlu při rozšiřujícím draftu. Za určitých podmínek si týmy mohou pohlídat sedm útočníků, tři obránce a jednoho brankáře nebo osm hráčů v poli a jednoho gólmana. O listinách „nedotknutelných“ se již delší dobu spekuluje a i když budou oficiálně odhaleny teprve 17. července, už nyní je například dost pravděpodobné, že se mezi chráněnými oporami Philadelphie nebude figurovat zkušený český reprezentant Jakub Voráček.

  • Rozšiřovací draft NHL

    21. července

    Den, kdy nadejde čas vypustit Krakena! Stejně jako Golden Knights před čtyřmi roky si nyní sestaví svůj tým i Seattle. Příští týden ve středu bude mít 32. klub NHL právo vybrat po jednom jakéhokoliv nechráněného hráče ze všech mužstev nejprestižnější hokejové soutěže světa, s výjimkou Las Vegas. Kraken svými chapadly tedy může sáhnout maximálně po třiceti hokejistech a minimálně po dvaceti. V zámoří se mluví o zajímavých jménech pro generálního manažera Rona Francise, kterého by mohli zajímat i Češi. Zatím není vyloučeno, že se na americký severozápad bude stěhovat po úvodní povedené sezoně brankář Vítek Vaněček (Washington), český bourák Radko Gudas (Florida) či dokonce Ondřej Palát, nyní stále slavící vítěz Stanley Cupu s Tampou Bay.       

  • Vstupní draft NHL

    23. – 24. července

    Jedna z nejdůležitějších událostí roku v NHL začíná kvůli pandemii COVID-19 až o měsíc později a vyplní tak už dost nabitý červenec. Na vstupním draftu si zámořské kluby budou vybírat talentované hokejisty s nejvyššími ambicemi. Loterie pro právo první volby určila Buffalo, hned za Sabres se těsně po rozšiřovacím draftu dostane i na Seattle. Téměř jistým favoritem na letošní jedničku je kanadský obránce Owen Power. Osmnáctiletý megatalent si vylepšil hodnocení ještě víc po zisku senzačního zlata na mistrovství světa v Rize. Z Čechů má největší šanci na draftování v prvním kole zadák Stanislav Svozil, klenot Komety Brno.   

  • Otevření trhu volných hráčů

    28. července

    Na závěr měsíce odstartuje další velká hokejová mánie.  Na trhu volných hráčů NHL se roztrhne pytel s tím nejžhavějším zbožím, které bude momentálně zcela k dispozici. Před novým ročníkem budou k mání tentokrát zřejmě hodně zajímavá a zkušená jména.  Není vyloučené, že se mezi „free agents“ na určitou dobu objeví ruský snajpr a dosavadní kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin, který se s Capitals stále nedohodl na nové smlouvě. Na prodloužení kontraktu v Bostonu pořád čeká i český veterán David Krejčí. Nové angažmá si zřejmě bude hledat zkušený americký útočník Paul Stastny, dánský gólman Frederik Andersen, vítěz Hart Trophy 2018 Taylor Hall a mnoho dalších.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud