23. srpna 2021 • 19:06

Bývalý útočník Bostonu Hayes zemřel (†31). Příčina není známá

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý hokejista NHL Jimmy Hayes zemřel ve věku 31 let. Bývalý útočník byl nalezen doma bez známek života, příčina úmrtí zatím není jasná. Hayes hrál za Chicago, Floridu, Boston a New Jersey a kariéru končil už ve věku 29 let v roce 2019.



Smrt Jimmyho Hayese je tragickou zprávou pro hokejovou komunitu v Bostonu, kde kromě Bruins hrál i na univerzitě Boston College. Zpráva o nečekaném skonu se nejprve objevila na Twitteru a následně byla potvrzena. Příčina úmrtí nicméně prozatím není známá.

Jednatřicetiletý bývalý útočník působil v Chicagu v letech 2011-2014, ale Stanley Cup v roce 2013 nezískal protože neodehrál dostatečný počet zápasů. Jeho o tři roky mladší bratr Kevin Hayes hraje za Philadelphii. Po Jimmym zůstala vdova Kristen a dva synové (tři měsíce a dva roky).

V základní části NHL celkem odehrál 334 zápasů, v nichž vstřelil 54 gólů a přidal 55 asistencí. Hayes prošel draftem v roce 2008, kdy si ho z 60. místa vybralo Toronto. Za něj však nikdy nenapstoupil a v roce 2010 byl vyměněn do Chicaga. „Jeho vřelá osobnost okamžitě zapůsobila v šatně a u našich fanoušků. Jsme hrdí na vzpomínky, které si v Chicagu zanechal, včetně tvého debutu v NHL v roce 2011,“ uvedla organizace Blackhawks.

V roce 2014 reprezentoval USA na mistrovství světa v Minsku, kde si zahrál i proti českému národnímu týmu. Naposledy podepsal roční kontrakt s Pittsburghem, kde však k zápasu nenastoupil. Kariéru tak ukončil v roce 2019 po kompletní sezoně na farmě Penguins v AHL.

Jimmy Hayes proti Česku na MS v roce 2014
Jimmy Hayes proti Česku na MS v roce 2014

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud