12. října 2021 • 13:15

Seattle má kapitána i první trable. Pět hráčů mimo? Výzva v nešťastný čas

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kraken konečně vyplouvá! Seattle v noci na středu odehraje první soutěžní utkání v NHL. Proti Vegas, po nich druhému nejmladšímu ligy, se představí s historicky prvním kapitánem. Tým kolem zkušeného beka Marka Giordana, který nosil "céčko" už v Calgary, ale řeší i první velké potíže - ze sestavy může kvůli koronaviru vypadnout až pět hráčů.



Zatímco Vegas čekali přes tři roky, než písmeno C přišili na dres křídelníka Marka Stonea, v Seattlu vybrali kapitána hned na začátku své cesty. Z pěti hráčů, kteří v přípravě nosili „áčko“ byl nakonec vybrán ten nejzkušenější, Mark Giordano.

Čerstvě 38letý obránce, který před dvěma lety vyhrál Norris Trophy pro nejlepšího beka v lize, byl předchozích osm let kapitánem Calgary Flames. Asistenty mu budou dělat centr Yanni Gourde, křídla Jordan Eberle a Jaden Schwartz a zadák Adam Larsson.

„Je to pro mě čest. Klukům jsem včera řekl, že udělám vše pro to, abych byl dobrým lídrem,“ okomentoval Giordano. Už při rozšiřovacím draftu, kde byl Seattlem vybrán, se vyjádřil, že chce být stále klíčovým hráčem. „Jsem platný před soupeřovou brankou i před naší. Vím, že jsem starší, ale fyzicky i psychicky se cítím skvěle. A můžu taky pomoci mladším hráčům,“ řekl.

Kromě příjemných povinností ale družstvo kouče Davea Hakstola řeší i první trable. V soupisce hned na úvodní zápas může chybět až pět hráčů. Jde o potíž, která trápila celou ligu poslední dva roky - útočníci Calle Järnkrok, Joonas Donskoi, Marcus Johansson, Jared McCann a obránce Jamie Oleksiak všichni procházejí koronavirovým protokolem. 

„Věci se dějí rychle. Občas výzvy přijdou v nešťastný čas. To je přesně ten případ. Učiníme nějaká rozhodnutí směrem k sestavě a budeme připraveni hrát,“ ujistil Hakstol.

Kraken se zatím změnil mimo led. Hráči začali při rozhovorech zase nosit roušky, první rozhovor Marka Giordano po jmenování kapitánem podstupoval jen skrze videohovor. Když do kolonky „mimo sestavu kvůli koronaviru“ přibylo hned pět hráčů najednou, začali si na opatření dávat velký pozor.

Na ledě se podle zpráv zevnitř klubu budou kvůli velkému výpadku hráčů točit tři lajny. Místo Jareda McCanna povede první útok Alex Wennberg, na křídlech mu budou pomáhat Jaden Schwartz a Jordan Eberle. Kapitán Giordano by měl vést první obranu vedle Haydna Fleuryho.

„Každý úvodní zápas se hraje ve velké rychlosti, prvních deset minut je hrozně chaotických. Musíme se dostat do hry tak rychle, jak jen můžeme. Odehrát tu desetiminutovku chytře a stavět na tom,“ velí kapitán. Právě na něm bude, aby koronavirem rozklížený tým uklidnil a vedl příkladem. Vstup do sezony proti Vegas, jednomu z favoritů na Stanley Cup, nebude nic jednoduchého.

Seattle Kraken Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud