25. září 2021 • 16:20

Seattle Kraken poprvé spolu na ledě. Rekordy trhá už před prvním zápasem

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Seattle se třese! Snad nejvíc od dob vrcholu slávy Nirvany a Pearl Jam. Místo rockové hudby teď mají občané největšího města státu Washington hlad po hokeji. Prodeje dresů Seattle Kraken za necelý týden trhají rekordy. Hráči ligového nováčka se ve čtvrtek poprvé sešli společně na ledě. Čas na sžití bude kratičký, k prvnímu zápasu vyjede čerstvě poskládané družstvo už 12. října.



Než se začnou šikovat do Climate Pledge Areny, sešli se fanoušci 32. týmu NHL v novém tréninkovém centru za 80 milionů dolarů. Ve čtvrtek krátce po půl desáté ráno poprvé viděli hráče, které si GM Ron Francis vybral v červencovém rozšiřovacím draftu, pospolu na ledě.

Temně modré barvy Krakena navléklo brankářské duo Philipp Grubauer–Chris Driedger, obr Jamie Oleksiak nebo bývalý tahoun Edmontonu a NY Islanders Jordan Eberle. Ukázal se i útočník Yanni Gourde, kterého si Seattle vytáhl z Tampy, ale zatím v červeném dresu zakazujícím plný kontakt. 29letý centr, který by měl vést první útok, je podle kouče Hakstola i tak dost napřed s rekonvalescencí po zranění ramene. Původně se čekalo, že se zapojí do tréninku až v prosinci.

Mezi prvními vyšel na ledovou plochu jeden z předpokládaných lídrů, obránce Mark Giordano. Rodákovi z Toronta bude na začátku základní části už 38 let, poprvé za bohatou kariéru si bude muset zvykat na nové prostředí. Všech 15 let v NHL strávil v Calgary, posledních osm z nich jako kapitán Flames.

Nové barvy ale přijal rychle. „Můžu za to poděkovat své ženě. Odvedla výbornou práci, zahltili jsme celou naši rodinu tričky Seattle Kraken,“ usmíval se vítěz Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce ligy z roku 2019. „Teď přidáme i dresy, když už jsou v prodeji,“ dodal.

Dresy Brandona Taneva patří k nejprodávanějším
Dresy Brandona Taneva patří k nejprodávanějším

S jejich nákupy by si ale paní Giordanová měla pospíšit. Jak potvrdil Brian Jennings, který se stará o marketing NHL, žádná nová sada dresů v historii neměla za prvních pět dní takové prodeje, jako trikoty Seattlu. „Vegas v roce 2017 nasadilo laťku vysoko, ale Kraken přes ni úplně přeletěl,“ prohlásil Jennings uznale pro ESPN.

Konkrétní čísla liga nezveřejnila. Nejprodávanějšími dresy jsou ty se jmény brankáře Philippa Grubauera, útočníků Brandona Taneva a Jordana Eberleho a zadáka Jamieho Oleksiaka. Poslední jméno možná překvapí, bývalý bek Dallas Stars totiž často vtipkuje, že není ani nejslavnějším sportovcem ve své rodině. Jeho mladší sestrou je plavkyně Penny Oleksiaková, se sedmi získanými medailemi historicky nejúspěšnější kanadská olympionička.

„Máme jen omezenou dobu. Zkusíme dát dohromady nějaké kombinace hráčů a uvidíme, jak to bude vypadat,“ řekl hlavní kouč Dave Hakstol po prvním společném tréninku. „Dáme tomu den dva, možná jeden přípravný zápas, a pak můžeme zkusit zas něco jiného.“

Na sehrání každopádně není moc času. Vysoce žádané dresy hráči nového člena Pacifické divize navléknou v úvodním ligovém klání už 12. října proti Vegas, první domácí mač v rekonstruované Climate Pledge Areně o 11 dní později s Vancouverem.

Seattle Kraken Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud