16. října 2021 • 06:48

Kubalík vystřelil bod Chicagu, výhru ale slaví asistující Zacha s Devils

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva čeští hokejisté se potkali v duelu mezi New Jersey a Chicagem. Dominik Kubalík vstřelil vyrovnávací gól Chicaga v zápase na ledě New Jersey, které nakonec vyhrálo 4:3 v prodloužení. Pavel Zacha za Devils asistoval u prvního gólu. Philadelphia prohrála s Vancouverem 4:5 po samostatných nájezdech. Anaheim padl po brance osm vteřin před koncem základní hrací doby 1:2 s Minnesotou.



Pro Chicago se duel s New Jersey od začátku vyvíjel nepříznivě. Devils poslal do vedení již v 17. sekundě Dougie Hamilton, jenž střelou z osy hřiště využil Zachovu nabídku. „Byla to skvělá nahrávka. Já jsem puk netrefil úplně čistě, ale se štěstím jsem prostřelil brankáře. Jsem rád, že to tam spadlo,“ řekl bývalý obránce Caroliny, který s Devils před sezonou uzavřel sedmiletou smlouvu za 63 milionů dolarů.

Blackhawks na začátku druhé třetiny zásluhou přesilovkové trefy Alexe DeBrincata srovnali, ale Ďáblové si vzali vedení zpět. V 48. minutě zvýšil náskok na dvě branky Andreas Johnsson.

Chicago v závěru základní hrací doby dokázalo srovnat. V 57. minutě vystřelil naději Kirby Dach a v čase 59:34 vyrovnal svým druhým gólem v novém ročníku Kubalík. Český reprezentant využil šikovného přistrčení od Brandona Hagela a překonal přesouvajícího se brankáře Jonathana Berniera.

Pavel Zacha během střeleckého pokusu proti Chicagu
Pavel Zacha během střeleckého pokusu proti Chicagu

Prodloužení opět patřilo hokejistům New Jersey. Rozhodující trefu vstřelil na konci 61. minuty po krásném průniku Jack Hughes. „Dal jsem dva góly, ale můj celkový výkon nebyl ideální, v NHL jsem odehrál mnoho lepších zápasů. Jsem ale rád, že jsme vyhráli,“ řekl střelec vítězného gólu.

Philadelphia po deseti letech odstartovala sezonu bez českého zástupce na soupisce a prvním utkání v ročníku podlehla Vancouveru 4:5 po samostatných nájezdech. Hlavní podíl na výhře Canucks měli J. T. Miller, který vstřelil gól a přidal dvě asistence, a Elias Pettersson, jenž ke gólu a asistenci přidal vítězný samostatný nájezd.

Alespoň bod zachránili Flyers v posledních třech minutách, kdy zásluhou Travise Konecného a Clauda Girouxe dvakrát skórovali při hře bez brankáře a srovnali na 4:4.

Také duel Minnesoty s Anaheimem se rozhodoval v posledních sekundách. Pouhých osm vteřin před závěrečnou sirénou rozhodl o vítězství Wild dorážející Marcus Foligno.

Góly

Domácí: 00:17. D. Hamilton, 37:58. J. Hughes, 46:34. A. Johnsson, 60:57. J. Hughes

Hosté: 20:51. DeBrincat, 56:07. Dach, 59:34. D. Kubalík

Sestavy

Domácí: J. Bernier (Wedgewood) – Graves, D. Hamilton (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Colton White, Ch. Jaroš – Zacha, N. Hischier (C), Bratt – Kuokkanen, J. Hughes, Šarangovič – A. Johnsson, Mercer, Tatar – Vesey, M. McLeod, Studenič.

Hosté: Lankinen (M.-A. Fleury) – McCabe, C. Murphy (A), de Haan, Seth Jones, R. Stillman, E. Gustafsson – D. Kubalík, J. Toews (C), Kurashev – DeBrincat, T. Johnson, P. Kane (A) – Borgström, Dach, Hagel – Khaira, Entwistle, Gaudette.

Rozhodčí

Rooney, Pollock – Deschamps, Daisy

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

16 514 diváků

Góly

Domácí: 06:15. Farabee, 32:17. Atkinson, 57:43. Konecny, 58:48. C. Giroux

Hosté: 22:36. Podkolzin, 24:07. Elias Pettersson, 29:36. Chiasson, 37:07. J. T. Miller, . Elias Pettersson

Sestavy

Domácí: Hart (M. Jones) – R. Ellis, Provorov (A), Braun, Sanheim, Yandle, Seeler – Konecny, Couturier (A), C. Giroux (C) – Atkinson, Brassard, Farabee – J. van Riemsdyk, Laughton, Lindblom – Aube-Kubel, N. Thompson, Willman.

Hosté: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), Poolman, Q. Hughes, Burroughs, Rathbone – Podkolzin, Elias Pettersson, J. T. Miller (A) – Garland, Horvat (C), Pearson – Höglander, Dickinson, Highmore – Chiasson, Lammikko, Dowling.

Rozhodčí

McCauley, Morton – Smith, Baker

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

19 338 diváků

Góly

Domácí: 20:17. Silfverberg

Hosté: 37:35. K. Fiala, 59:52. M. Foligno

Sestavy

Domácí: Stolarz (Dostál) – H. Lindholm, Drysdale, Fowler, Manson, Pateryn, Shattenkirk – Henrique, Zegras, Rakell – Comtois, Getzlaf, Silfverberg – McTavish, Lundeström, Max Jones – Deslauriers, Groulx, D. Grant.

Hosté: C. Talbot (Kähkönen) – Goligoski, Spurgeon, J. Brodin, Dumba, Merrill, D. Kulikov – Kaprizov, J. Eriksson Ek, Zuccarello – Greenway, Hartman, M. Foligno – Duhaime, F. Gaudreau, K. Fiala – V. Rask, N. Sturm, Bjugstad.

Rozhodčí

St. Laurent, Rehman – Murchison, Hunt

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

11 938 diváků

Kanadské bodování NHL:

1. Kopitar (Los Angeles) 1 5 (3+2)
2. Stamkos (Tampa Bay) 2 5 (2+3)
3. Hedman (Tampa Bay) 2 5 (0+5)
4. Bertuzzi (Detroit) 1 4 (4+0)
5. O. Bjorkstrand (Columbus) 1 4 (2+2)
  Ovečkin (Washington) 1 4 (2+2)
7. Doughty (Los Angeles) 1 4 (1+3)
8. Kučerov (Tampa Bay) 2 4 (1+3)
9. J.T. Miller (Vancouver) 2 4 (1+3)
10. Letang (Pittsburgh) 2 4 (0+4)
26. D. Kubalík (Chicago) 2 2 (2+0)
  Palát (Tampa Bay) 2 2 (2+0)
44. Simon (Pittsburgh) 2 2 (1+1)
55. Voráček (Columbus) 1 2 (0+2)
86. Faksa (Dallas) 1 1 (1+0)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud