2. listopadu 2021 • 06:55

Kubalík nahrávačem. Dvě asistence Kaneovi, Chicago se dočkalo výhry

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový reprezentant Dominik Kubalík pomohl Chicagu dvěma asistencemi k první výhře v sezoně. Blackhawks i díky příspěvku českého útočníka porazili Ottawu 5:1 a protrhli sérii devíti zápasů bez výhry. Vítek Vaněček třiadvaceti zásahy prohru Washingtonu neodvrátil.



Chicago zdolalo Ottawu především zásluhou Patricka Kanea, jenž vstřelil hattrick. Na poslední dvě branky asistoval šikovnému Američanovi Kubalík, který si v zápase proti Senators poprvé v sezoně připsal více než jeden kanadský bod.

Kane se vrátil do sestavy Chicaga po čtyřech vynechaných zápasech ve velkém stylu. Dvaatřicetiletý americký útočník se blýskl čtyřmi body za tři branky a asistenci a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

"Měl jsem lehké příznaky koronaviru, ale nyní se již cítím dobře," vysvětlil důvod absence v předchozích duelech Kane. "Za deset dní, které jsem strávil mimo tým, se toho odehrálo strašně moc, ale první výhra v sezoně nás opravdu těší," dodal americký útočník, který se posunul na třetí místo klubových statistik (1097 bodů). Vícekrát v dresu Blackhawks bodovali pouze legendární Stan Mikita (1467) a Bobby Hull (1153).

První výhru v novém působišti vychytal držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře minulé sezony Marc-André Fleury. Zkušený brankář, který před sezonou přišel do Blackhawks z Vegas, pomohl k protržení nelichotivé série proher 29 zásahy.

"Spadl nám velký kámen ze srdce. Bylo to těžké, ale kluci tvrdě trénovali a dnešní zápas zvládli na jedničku. Odehráli jsme výbornou druhou a třetí třetinu a jsme rádi, že jsme se před svými fanoušky předvedli v dobrém světle," pochvaloval si Fleury.

Český brankář Vaněček na svou třetí výhru v sezoně nedosáhl. Washington i přes 23 zásahů českého gólmana prohrál na ledě Tampy Bay 2:3 a po osmi zápasech vyšel bodově naprázdno.

Hlavní podíl na třetí výhře obhájců Stanleyova poháru za sebou měl Anthony Cirelli, který zaznamenal gól a dvě asistence. "Myslím, že se každý zápas zlepšujeme. Máme před sebou spoustu práce, ale jdeme správným směrem," řekl strůjce vítězství Lightning.

Poprvé v sezoně nebodoval Alexandr Ovečkin. Ruský kanonýr, který v historickém pořadí střelců ztrácí jen dvě branky na čtvrtého Bobbyho Hulla, šestkrát prověřil Andreje Vasilevského, ale desátou branku v sezoně nepřidal.

Washington je ve Východní konferenci s třinácti body čtvrtý, Lightning jsou šestí.

Západní konferenci vévodí hokejisté Edmontonu. Oilers porazili nováčka ze Seattlu 5:2 a dostali se o bod před úhlavního rivala Calgary. K výhře dovedl Edmonton čtyřbodový Leon Draisaitl. Německý centr se díky povedenému představení vyhoupl po bok spoluhráče Connora McDavida do čela bodování NHL. Edmontonské duo vede tabulku produktivity se 17 body.

Góly

Domácí: 23:18. Killorn, 28:40. Cirelli, 42:56. B. Point

Hosté: 01:13. Leason, 51:38. Sheary

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (B. Elliott) – C. Foote, Hedman, Černák, McDonagh (A), Šustr, Sergačjov – Cirelli, B. Point, Killorn – M. Joseph, Stamkos (C), Palát – Perry (A), Colton, Maroon – Raddysh, Bellemare, Barre-Boulet.

Hosté: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson (A), Kuzněcov, Ovečkin (C) – Sprong, McMichael, Mantha – Hathaway, Eller, Hagelin – Leason, Protas, Sheary.

Rozhodčí

MacDougall, St. Pierre – McNamara, Brisebois

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 19:10. Hagel, 22:09. P. Kane, 40:27. Hagel, 41:22. P. Kane, 47:17. P. Kane

Hosté: 41:41. Formenton

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (Lankinen) – C. Murphy, McCabe, S. Jones, de Haan, E. Gustafsson, I. Phillips – P. Kane (A), R. Carpenter, DeBrincat (A) – D. Strome, J. Toews (C), D. Kubalík – Kurashev, Dach, Hagel – Gaudette, Reese Johnson, Entwistle.

Hosté: M. Murray (F. Gustavsson) – Zub, Chabot (A), N. Zajcev, Holden, J. Brown, Mete – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – C. Brown, N. Paul (A), Stützle – Ennis, Tierney, Formenton – L. Shaw, Gambrell, Sanford.

Rozhodčí

Joannette, Meier – Mills, Shewchyk

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

15 946 diváků

Góly

Domácí: 02:12. Draisaitl, 06:01. Draisaitl, 21:47. Keith, 42:57. Turris, 52:22. Yamamoto

Hosté: 04:09. Schwartz, 38:40. Soucy

Sestavy

Domácí: Koskinen (S. Skinner) – Bouchard, Nurse, Ceci, Keith, Barrie, Koekkoek – Puljujärvi, Draisaitl, Hyman – Yamamoto, Nugent-Hopkins, McDavid – Kassian, D. Ryan, Foegele – Turris, Devin Shore, Benson.

Hosté: Daccord (Grubauer) – Giordano, Vince Dunn, Soucy, Oleksiak, Lauzon, A. Larsson – Donskoi, Wennberg, Schwartz – Järnkrok, Gourde, B. Tanev – Jordan Eberle, Geekie, Donato – Bastian, Sheahan.

Rozhodčí

Chmielewski, Brenk – Deschamps, Gawryletz

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

15 860 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud