Pavel Bárta
Premium
16. listopadu 2021 • 17:24

Kaše o Torontu: Matthews mě překvapil. Cítí už enormní tlak?

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už zase skáče přes kaluže, ale moc dopředu se nedívá. Ví proč. „Nekladu si cíle typu, že nastřílím dvacet gólů. Jdu postupnými kroky,“ tvrdí Ondřej Kaše (26), který kvůli zraněním nesehrál v NHL ani jednu z předchozích pěti sezon v NHL kompletní. Po příchodu do Toronta zastává hlavně černou práci ve třetím útoku, minulý týden se třikrát připomněl i střelecky. Náramně zafungovala chemie s Davidem Kämpfem, ale naposledy proti Calgary povýšil do elitní lajny k Matthewsovi s Nylanderem.



Když s ním Maple Leafs v červenci podepsali roční smlouvu za 1,25 milionu dolarů (27,5 milionů korun), dalo se to považovat za opatrnou koupi, která se však může proměnit v šikovnou krádež. Pokud Ondřej Kaše vydrží zdravý. V předchozím ročníku stihnul ještě v Bostonu sehrát jen tři zápasy, než kvůli dalšímu otřesu mozku na dlouho vypadl ze hry. Teď je zpátky a v Torontu si ho nemůžou vynachválit. Pověstný dříč se nešetří, týmu umí dodat tu správnou šťávu, kdykoli přeskočí mantinel. „Jsem rád za každou šanci a hlavně chci být pro mužstvo platný,“ říká v rozhovoru pro iSport Premium.

Trenér Sheldon Keefe i spoluhráči vás chválí za příkladnou defenzivní práci, v poslední době jste se připomněl i jako střelec, podruhé v kariéře jste skóroval ve třech utkáních po sobě. Jste zatím v Torontu spokojený?
„Jsem samozřejmě rád, že mi to tam párkrát spadlo. Člověku to posílí sebevědomí. Zastával jsem teď trochu jinou roli, plnil především obranné úkoly. Skoro devadesát procent střídání jsme začínali ve vlastním pásmu, je tedy obtížnější si něco vytvořit. Chodíme na led hlavně kvůli defenzivě, ale já jsem rád za každou šanci a hlavně chci být pro mužstvo platný. Nezáleží, v jaké roli.“

Naposledy jste ovšem naskočil v první lajně vedle Austona Matthewse. Jak jste si sedli?
„Když jsem hrával proti němu, vůbec jsem nevěděl, co od něj čekat. Zatím jsme spolu nastoupili jen jednou. Po tak krátké zkušenosti těžko hodnotit. Nebylo moc času se sehrávat, ani jsme spolu předtím netrénovali, protože jsme měli dva zápasy po sobě. Jen jsme si před utkáním řekli nějaké věci, ale to je úplně normální v každé lajně.“

A co Matthews v kabině?
„Super člověk, překvapil mě. Pokud něco potřebuju, můžu se na něj obrátit, se vším pomůže. Vůbec na nic si nehraje, v kabině se chová v pohodě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud