Pavel Bárta
Premium
7. prosince 2021 • 19:05

Opomíjený velikán. Rogers sbíral v NHL úžasná čísla i mimo špičku

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen čtyři hráči nasbírali v NHL v úvodních třech sezonách po sobě přes 100 bodů. Hádanka z historie zní: Kterým dvěma se to povedlo před čtyřiceti lety jako prvním? Wayne Gretzky je celkem jasný. Kdo dál? „Myslím, že jsem docela dobrá otázka do kvízu, protože jakmile na tenhle rekord přijde řeč, nikoho nenapadne, že bych to mohl být já,“ vzpomínal Mike Rogers, který v ročníku 1981/82 završil stobodový hattrick v barvách New York Rangers.



Waynea Gretzkyho s Mikem Rogersem napodobili už jen Peter Šťastný a Mario Lemieux. Navíc zdaleka neskončili jen u tří stobodových sezon. A Gretzky dokonce čtyřikrát překročil hranici dvou stovek. Rogers je opomíjeným členem jinak velice exkluzivního spolku. „Už jen to, že mě zmiňují vedle trojice tak světových hráčů, je prostě úžasné,“ líčil pro The Hockey News.

Dnes 67letý rodák z Calgary jako jediný ze čtveřice předvedl výjimečný počin ve službách dvou klubů.

Přes trojmístnou metu se na rozdíl od ostatních víckrát už nepřehoupl. Je ale jedním z pouhých šesti stobodových hráčů celé historie New York Rangers, i v tomto případě tím nejvíc opomíjeným. Prožil však vynikající kariéru a kam se vrtnul, tam patřil k lídrům a oporám.

Ať na Manhattanu, nebo předtím v Hartfordu. Se svými čísly by se dnes pohyboval ve druhé desítce produktivity NHL, řadil by se do společnosti hvězdných centrů jako Patrice Bergeron, Ryan O‘Reilly, Sean Couturier nebo Nicklas Bäckström.

Zářil už jako junior. Ve své třetí a poslední sezoně v Calgary Centennials nasbíral v 66 zápasech 140 bodů a byl třetím nejlepším hráčem WCHL. Do NHL ho draftoval

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud