20. prosince 2021 • 06:34

Reichel debutoval za Winnipeg, Simon připravil vítězný gól Pittsburghu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koronavirové restrikce zúžily nedělní program zámořské NHL z osmi zápasů na pouhé čtyři, ve kterých se bodově prosadili dva čeští hokejisté. Dominik Simon asistoval u vítězného gólu Pittsburghu při výhře 3:2 nad New Jersey. V dresu poražených jednu branku připravil Pavel Zacha. Vítek Vaněček v brance Washingtonu 21 zákroky neodvrátil domácí prohru Capitals 2:3 s Los Angeles. Vítěznou premiéru v NHL si odbyl útočník Winnipegu Kristian Reichel.



Pittsburgh v souboji týmů s naprosto odlišnou formou prodloužil na ledě New Jersey vítěznou sérii na sedm zápasů. Rozhodující branku připravil v 50. minutě Simon, jenž na modré čáře našel Michaela Mathesona. Kanadský obránce využil volný prostor a střelou příklepem zvýšil na 3:1. Simon si připsal čtvrtou asistenci v ročníku a po osmnácti zápasech ukončil čekání na bod.

Devils o dvě minuty později po akci Pavla Zachy, Dougieho Hamiltona a skórujícího Nathana Bastiana snížili, srovnat již ale nedokázali. Devils prohráli pošesté v řadě a z posledních 11 zápasů získali pouhé tři body.

„Není snadné se z toho dostat, ale víme, že až se to podaří, bude to velká úleva. Čeká nás ještě jeden zápas a poté vánoční pauza. Nechceme to utkání podcenit, ale myslím, že všichni už vyhlížíme několikadenní pauzu, kdy budeme moci zrestartovat,“ řekl Bastian.

Washington nevyužil možnost posunout se zpět do čela Východní konference před Carolinu. Vaněček v brance dostal přednost před Iljou Samsonovem. O obratu Kings z 0:2 rozhodli Blake Lizzote, Christian Wolanin a Adrian Kempe.

„Je to mizerný pocit prohrát takto rozehraný zápas. Měl jsem pocit, že hrajeme zodpovědně a máme utkání pevně v rukou, od konce druhé třetiny jsme ale vypadli z role a duel jsme ztratili. Je to frustrující,“ litoval trenér Washingtonu Peter Laviolette.

Kristian Reichel má za sebou debut v NHL v dresu Winnipegu
Kristian Reichel má za sebou debut v NHL v dresu Winnipegu

Třiatřiceti zásahy pomohl Los Angeles k výhře brankář Garret Sparks, jenž se vrátil do NHL po více než dvou letech. Osmadvacetiletý gólman, kterého klub povolal z farmy kvůli umístění Cala Petersena na covidový protokol, si odbyl premiéru v dresu Kings. „Byla to dlouhá cesta zpátky. Je ale příjemné, že jsem se do NHL vrátil v situaci, kdy mě tým potřebuje,“ řekl Sparks.

Kristian Reichel odehrál při debutu v NHL čtyři a půl minuty a radoval se z výhry Winnipegu nad St. Louis 4:2. Český útočník se posunul do prvního týmu Jets po solidním startu ročníku na farmě, v týmu Manitoba Moose nasbíral dvanáct bodů (5+7) v pětadvaceti zápasech.

Výhru Winnipegu zařídila první formace Nikolaj Ehlers (1+3), Mark Scheifele (1+1) a Paul Stastny (2+1), která obstarala všechny branky Jets.

Hokejisté Vegas porazili NY Islanders 4:3 po samostatných nájezdech. Hlavní podíl na výhře Golden Knights na ledě „Ostrovanů“ měl Shea Theodore, který vstřelil dvě branky a přidal rozhodující samostatný nájezd.

Góly

Domácí: 11:08. Nelson, 54:19. Bellows, 57:40. Pageau

Hosté: 06:56. Marchessault, 45:46. Theodore, 59:13. Theodore, . Theodore

Sestavy

Domácí: I. Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Dobson, Chára, Greene, Aho – Wahlstrom, Pageau, A. Lee (C) – Bailey (A), Nelson, Beauvillier – Parise, Czarnik, Bellows – Clutterbuck (A), Cizikas, Ross Johnston.

Hosté: Lehner (Brossoit) – Pietrangelo (A), Hague, Coghlan, Theodore, Whitecloud, McNabb – Dadonov, Stephenson, Pacioretty – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Kolesar, N. Roy, Janmark – Amadio (C), B. Howden, W. Carrier.

Rozhodčí

Dwyer, Pochmara – Flemington, Suchánek.

Stadion

UBS Arena, New York

Návštěva

17255 diváků

Góly

Domácí: 24:40. Ehlers, 36:47. Scheifele, 44:40. P. Stastny, 54:44. P. Stastny

Hosté: 33:47. Tarasenko, 54:28. Mikkola

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Comrie) – N. Schmidt, Morrissey (A), Pionk, Dillon, DeMelo, Stanley, Beaulieu – Ehlers, Scheifele (A), P. Stastny – Vesalainen, Dubois, Connor – Toninato, Lowry (A), Copp – Suess, Harkins, K. Reichel.

Hosté: Binnington (Ch. Lindgren) – Parayko (A), Mikkola, Faulk, Krug, Bortuzzo, M. Scandella – L. Brown, R. O'Reilly (C), Saad – Tarasenko (A), I. Barbašev, Bučněvič – Sundqvist, Bozak, N. Walker – Peca, Joshua, Toropčenko.

Rozhodčí

Luxmore, Halkidis – Smith, Rody

Stadion

Canada Life Centre, Winnipeg

Návštěva

13 524 diváků

Góly

Domácí: 07:58. McMichael, 33:47. J. Schultz

Hosté: 37:04. B. Lizotte, 42:50. Wolanin, 49:36. A. Kempe

Sestavy

Domácí: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov (A), J. Schultz, T. van Riemsdyk – Sprong, Eller, Ovečkin (C) – Sheary, Protas, Leason – Hathaway, Hagelin, Malenstyn – N. Dowd, McMichael, Snively.

Hosté: Sparks (Quick) – Durzi, Björnfot, M. Roy, O. Määttä, M. Anderson, Wolanin – D. Brown (A), Kopitar (C), A. Kempe – Arvidsson, T. Moore, Iafallo (A) – Grundström, Kupari, L. Andersson – Kaliyev, B. Lizotte, B. Lemieux.

Rozhodčí

Syvret – Sutherland

Stadion

Capital One Arena, Washington

Góly

Domácí: 22:20. Kuokkanen, 51:12. Bastian

Hosté: 09:19. Blueger, 21:03. D. Heinen, 49:31. Matheson

Sestavy

Domácí: J. Gillies (A. Schmid) – D. Hamilton (A), Ty Smith, Severson (A), Siegenthaler, Bahl, Geertsen – Tatar, J. Hughes, Zacha – Studenič, Mercer, A. Johnsson – Vesey, Šarangovič, Kuokkanen – Bastian, M. McLeod.

Hosté: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin (A), Marino, M. Pettersson, Ruhwedel, Matheson – Kasperi Kapanen, Crosby (C), Rodrigues – D. Heinen, J. Carter, Zucker – B. McGinn, Blueger, Aston-Reese – D. O'Connor, Lafferty, D. Simon.

Rozhodčí

St. Pierre, Lambert – Pancich, Daisy

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

14 857 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud