4. ledna 2022 • 06:41

Rangers po výhře nad Edmontonem vévodí NHL. Hájek odehrál 15 minut

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté NY Rangers porazili v jediném utkání pondělního programu NHL Edmonton 4:1 a po třetí výhře za sebou se posunuli do čela Východní konference. Výhru Rangers řídil třemi body za gól a dvě asistence Ryan Strome. Češi v utkání nebodovali.



Rangers se ujali vedení v šesté minutě, kdy Strome obral o puk gólmana Mikka Koskinena a před opuštěnou brankou našel Alexise Lafreniérea. První hráč draftu 2020 vstřelil osmý gól v sezoně.

Také na druhé brance zápasu se podílela dvojice Strome, Lafreniére. Kanadský centr našel rozjetého Lafreniérea na pravém křídle, ten předložil puk Barclaymu Goodrowovi na osu a předsezonní posila z Tampy Bay zvýšila.

Edmonton ve 34. minutě zásluhou Ryana McLeoda snížil, Rangers ale drama nepřipustili. Ve třetí třetině rozdíl ve skóre navýšili Chris Kreider a Strome a domácí porazili Edmonton poprvé po pěti porážkách ve vzájemných zápasech.

„Posledních několik zápasů se nese v duchu výborných týmových výkonů. Myslím, že nám ta vánoční pauza prospěla, všichni jsme spokojení a natěšení na hokej. Je to příjemný pocit,“ řekl Strome, který poprvé v sezoně získal tři kanadské body v jednom utkání.

Obránce Rangers Libor Hájek odehrál 15minut. Neprosadil se ani útočník Filip Chytil.

Edmonton se v poslední době trápí. Oilers prohráli desátý z posledních 12 duelů a propadli se až na osmou příčku Západní konference. Důležitým faktorem, který zásadně přispěl ke čtvrté porážce Edmontonu v řadě, bylo uhlídání Connora McDavida a Leona Draisaitla. Nejproduktivnější dvojice NHL, stejně jako celý tým, hledá formu z úvodu sezony. V prvních 21 zápasech se stalo pouze jednou, že by oba hvězdní útočníci vyšli bodově naprázdno. Za posledních 12 duelů se McDavidovi s Draisaitlem nepodařilo bodovat již počtvrté.

„Jsou to skvělí hráči, kteří se dokáží dostat do gólové šance, my jsme ale dnes večer odvedli vynikající práci. Nebylo to o jedné lajně nebo jednom hráči, bylo to o celém týmu, který v defenzivě fungoval naprosto skvěle,“ pochválil své svěřence trenér Rangers Gerard Gallant.

Góly

Domácí: 05:25. Lafreniere, 23:49. Goodrow, 43:32. Kreider, 54:11. R. Strome

Hosté: 34:00. R. McLeod

Sestavy

Domácí: A. Georgijev (Šesťorkin) – R. Lindgren, A. Fox, K'A. Miller, Trouba (A), Hájek, Z. Jones – Kreider, Zibanejad (A), Kakko – Lafreniere, R. Strome (A), Goodrow – Dryden Hunt, Chytil, J. Gauthier – K. Rooney, McKegg, Reaves.

Hosté: Koskinen (I. Konovalov) – Nurse (A), Bouchard, Keith, Ceci, Koekkoek, Barrie – Hyman, McDavid (C), Puljujärvi – Foegele, Draisaitl (A), Yamamoto – Benson, R. McLeod, Turris – Devin Shore, D. Ryan, Sceviour.

Rozhodčí

MacDougall, O'Rourke – Smith, Gibbons

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

16 979 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud