29. března 2022 • 10:13

Zemřel majitel Ottawy (†62). Dal nám šanci prožít sen, truchlí kapitán

Autor: ČTK, apr, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve věku 62 let zemřel po nemoci majitel hokejového klubu Ottawa Senators Eugene Melnyk. Kanadský tým NHL vlastnil od roku 2003, kdy ho koupil za 92 milionů dolarů (asi dvě miliardy korun). O čtyři roky později Ottawa postoupila do finále Stanleyova poháru, kde však podlehla Anaheimu.



Klub v oficiálním prohlášení uvedl, že Eugene Melnyk bojoval s nemocí „s odhodláním a odvahou.“ Neupřesnil ale, o jakou nemoc šlo. 62letý miliardář odešel pokojně, obklopen svou rodinou.

„Eugene nikdy nezakolísal ve své touze a odhodlání přivést Stanley Cup do hlavního města Kanady. Byl si jistý, že současný tým talentovaných hráčů a trenérů tento toto odhodlání naplní,“ píše se ve stanovisku klubu, který v posledních letech prochází přestavbou.

V probíhající sezoně Senators v dosavadních 65 zápasech získali 52 bodů a patří jim předposlední místo v tabulce Východní konference. Je tak prakticky jisté, že popáté za sebou nepostoupí do play off.

„Pan Melnyk poskytl mně, mým spoluhráčům a mnoha hráčům Sens, kteří před námi přišli, příležitost prožít si náš sen. Ottawské komunitě budete velmi chybět. Upřímnou soustrast,“ napsal na sociální sítě kapitán Brady Tkachuk.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud