26. července 2022 • 10:45

Hudler o Palátovi: Směšná nabídka Tampy. Devils? Získá nový impuls

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před pár týdny se jeho jméno skloňovalo v souvislosti s možným ziskem MVP v play off NHL. Ondřej Palát rozhodoval řežby Stanley Cupu, zplna ukazoval hokejové schopnosti a charakter zároveň. S o to větším překvapením zainteresovaní sledovali, jak Tampa s ledovým klidem nechala české eso odejít. „Občas přijde čas jít dál,“ reaguje bývalý vynikající útočník Jiří Hudler.



Médii nedávno proběhla suma tzv. nabídky Lightning pro  Paláta . Zněla přibližně na 3 miliony dolarů ročně. Po těch letech? Po tom všem? Obě strany věděly, že jde o naprostý nesmysl. A že návrh smlouvy půjde do koše.

„Tampě bylo jasné, že její čísla jsou dva až tři miliony níž, než je realita. Ale nějakou nabídku Ondrovi museli učinit. Nemohli ho nechat odejít jen tak. Že je to nabídka směšná, je jiná věc. Tampa asi chce jít jiným směrem, trochu omladit. Být na místě GM v Tampě, Ondru si nechám, ale respektuju, že každý se na to dívá z jiné stránky,“ podotýká Jiří  Hudler .

Bývalý hráč Detroitu či Calgary, který s Red Wings v roce 2008 vyhrál Stanley Cup, cestu jinam – na newyorské předměstí – Palátovi schvaluje. Devils mají na rozdíl od Tampy pod stropem prostor a českému válečníkovi předhodili 30 milionů dolarů na šest let. A moře prostoru na ledě. I v kabině. Dobré východisko.

„Ono to na první pohled vyznívá špatně, že odešel z Tampy, ale pro Ondru je to správný krok ve správnou chvíli. Po dvou ziscích Stanley Cupu, na nichž má velký podíl, dostal pětiletou smlouvu, získá nový impuls a náboj," říká Hudler.

„Devils v něm získali skvělého univerzálního hráče. Ondra dal Tampě absolutně všechno, odvedl tam tři sta procent své práce. Je klubovou legendou, oblíbeným parťákem spoluhráčů, vytvořil si tam pevná přátelství do konce života,“ dodává osmatřicetiletý rodák z Olomouce.

Francouz se Stanley Cupem v Plzni. Proč jeho jméno na poháru chybí?
Video se připravuje ...

New Jersey Devils Vše o klubu ZDE

Tampa Bay Lightning Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud