6. května 2023 • 06:35

SESTŘIH NHL: Další řádění Hurricanes. Nečas má gól, Vaněček do hry

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Caroliny jasně ovládli i druhý zápas série s New Jersey. Oproti prvnímu zápasu přidali ještě gól navíc a vyhráli 6:1. Čtvrtou domácí branku dal Martin Nečas po zmatcích v obraně Devils. Český brankář New Jersey Vítek Vaněček odchytal třetí třetinu, inkasoval dvakrát z devíti střel.



Carolina rozhodla v prostřední třetině, ve které zlomila čtyřmi góly bezbrankový stav. K výhře ji nasměroval Jesperi Kotkaniemi, jenž ve 22. minutě otevřel v přesilové hře skóre a o chvíli později se po závaru před brankou New Jersey prosadil podruhé. Jordan Staal zvýšil z úniku bekhendovou kličkou na 3:0.

Čtvrtý gól vstřelil nejdříve Brady Skjei, ale rozhodčí jeho trefu odvolali kvůli nedovolenému bránění brankáři. Platil až zásah Nečase, který na začátku gólové akce vyslal do úniku Jaccoba Slavina. Domácí obránce trefil tyč, odražený puk ale získal Shayne Gostisbehere a předložil jej z pravé strany mezi kruhy Nečasovi. Český útočník nejdříve promáchl, ale na druhý pokus už překonal dezorientovaného Akiru Schmida a připsal si druhý gól v letošním play off.

New Jersey postavilo od poslední třetiny do branky Vaněčka a Miles Wood dal hostům střelou z mezikruží ve 44. minutě naději. Carolina ale soupeři více nedovolila a výhru ještě naopak zvýraznila. Vaněčka přelstil ze sólového nájezdu Jordan Martinook a z přečíslení dva na jednoho zakončoval do odkryté branky Stefan Noesen. Hostující útočník Ondřej Palát si stejně jako v minulém utkání připsal tři záporné body ve statistice +/-.

Devils začali sérii dvěma prohrami i v prvním kole, ve kterém podlehli na úvod New Yorku Rangers dvakrát 1:5.

Góly

Domácí: 21:35. Kotkaniemi, 23:58. Kotkaniemi, 37:25. J. Staal, 39:44. Nečas, 52:48. Martinook, 53:42. Noesen

Hosté: 43:49. Wood

Sestavy

Domácí: Andersen (Raanta) – Slavin, Burns, Skjei, Pesce, Gostisbehere, Chatfield – Noesen, S. Aho II, Jarvis – Martinook, Kotkaniemi, Fast – Drury, J. Staal, Nečas – Stepan, Stastny, Puljujärvi.

Hosté: Schmid (41. Vaněček) – Siegenthaler, Hamilton, Graves, Marino, Bahl, Severson – Tatar, Hischier, Bratt – Haula, J. Hughes, Palát – Meier, M. McLeod, Mercer – Wood, Lazar, Bastian.

Rozhodčí

Rehman, Hebert – Barton, Pancich

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 982 diváků

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud