25. května 2023 • 07:00

SESTŘIH: Florida v euforii, Gudas si zahraje o Stanley Cup! Nečas končí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Floridy zdolali Carolinu 4:3, uzavřeli sérii v poměru 4:0 a probojovali se po 27 letech do finále NHL. Postupovou výhru zařídil Matt Tkachuk gólem 4,9 sekundy před koncem třetí třetiny. Panthers s Radko Gudasem v sestavě si zahrají o Stanleyův pohár s vítězem série Dallas - Vegas, který vede 3:0 na zápasy.



Florida vykročila za postupem rázně. Anthony Duclair už po 41 sekundách otevřel skóre z dorážky a před brankou osamocený Tkachuk zvýšil v 11. minutě na 2:0. Carolina se nevzdala a smazala manko. Paul Stastny ještě v úvodní třetině snížil z dorážky a Teuvo Teräväinen na začátku prostřední části vyrovnal.

Floridě vrátil vedení v polovině utkání Ryan Lomberg, který zakončil rychlou souhru do prázdné branky. Domácí drželi těsný stav až do 57. minuty, ve které se prosadil důrazný Jesper Fast z předbrankového prostoru. Prodloužení odmítl Tkachuk, když udeřil zblízka v přesilové hře. Hrdina zápasu si připsal třetí vítězný gól v sérii, první dvě utkání na ledě Caroliny rozhodl v prodloužení.

Góly

Domácí: 00:41. Duclair, 10:23. Tkachuk, 29:49. Lomberg, 59:55. Tkachuk

Hosté: 13:03. Stastny, 22:51. Teräväinen, 56:38. Fast

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Tkachuk (A), Bennett, Cousins – Reinhart, Lundell, Luostarinen – White, E. Staal, Lomberg.

Hosté: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Gostisbehere – Jarvis, S. Aho II, Noesen – Teräväinen, Kotkaniemi, Drury – Nečas, J. Staal (C), MacEachern – Fast, Stastny, Martinook (A).

Rozhodčí

McCauley, O'Rourke – Murray, Cherrey

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise

Návštěva

20 065 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud