Pavel Bárta
Premium
14. srpna 2023 • 04:45

Rittich o stěhování do LA: Evropu jsem letos neřešil. Dům pronajal od Lucice

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je rád za další ročník v NHL, budoucnost nemusel dlouho řešit. David Rittich naposledy coby dvojka Winnipegu chytal 21 zápasů a dařilo se mu určitě víc, než předtím v Nashvillu. Hned po červencovém otevření trhu podepsal jako volný agent roční smlouvu s Los Angeles Kings za 875 000 dolarů (19 milionů korun). „Svoje místo si zase musím vybojovat. Může se stát cokoli,“ připouští 30letý jihlavský rodák. 



Z Ottawy přišel zkušený Cam Talbot, další gólman Phoenix Copley jasnou jedničkou ještě nikde nebyl. O Davidu Rittichovi se píše jako o pojistce, ale o startovním pořadí se nejspíš rozhodne až v přípravném kempu. Každopádně do Kings se těší, dávno vyřešené má i věci jako bydlení. S rodinou si pronajali dům útočníka Milana Lucice, který bude hrát za Boston.

Po téměř pěti sezonách v Calgary Flames vás v dubnu 2021 vyměnili do Toronta, další sezonu jste strávil v Nashvillu, naposledy byl ve Winnipegu. Los Angeles je váš čtvrtý klub za dva a čtvrt roku. Trochu jste v poslední době v přesunech zrychlil, že?
„Tohle je hokejový život. Měl jsem smlouvy vždycky na jeden rok. Nikdo člověku nezaručí, že prodlouží a zůstane na jednom místě. I když stát se může cokoli.“

Na druhou stranu, další jihlavský brankář Jakub Škarek za čtyři sezony v New York Islanders nechytal ani jednou a na první šanci v NHL stále čeká.
„Kuba má teď novou smlouvu ještě na dva roky. Má to před sebou docela nabité. Jasná jednička Sorokin, za ním Varlamov. Musí makat a doufat, že ho přechytá.“

Vy jste si kariéru v NHL taky prodloužil. Jdete do týmu, který je na vzestupu. Jste spokojený?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud