20. listopadu 2023 • 06:40

Toronto slavilo ve Švédsku, Zohorna bodoval. Gudas i Mrázek u proher

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Toronta uzavřeli NHL Global Series ve Stockholmu výhrou nad Minnesotou 4:3 v prodloužení. Rozhodl o tom v prodloužení švédský útočník William Nylander, který si v utkání připsal i asistenci. Pittsburgh porazil v i díky asistenci Radima Zohorny na svém ledě Vegas 3:0. Petr Mrázek neodvrátil sedmnácti zákroky prohru Chicaga 2:3 s Buffalem.



Zohorna se v souboji Pittsburghu s obhájcem Stanleyova poháru podílel na vítězném gólu, který padl už ve třetí minutě. Český útočník vytvořil se spoluhráčem Drewem O'Connorem závar před brankou Vegas a z dorážky skóroval Ryan Graves. Zhruba v polovině zápasu zvýšil Noel Acciari a výhru zpečetil v závěru do prázdné branky Jevgenij Malkin.

Hlavním strůjcem úspěchu Pittsburghu byl gólman Alex Nedeljkovic, který zastavil 38 střel a vychytal čisté konto poprvé od dubna 2022. Vrátil se tak po zranění ve velkém stylu. Před dvěma dny nastoupil na farmě v AHL, aby se rozchytal, a výhru Providence dokonce podpořil vstřeleným gólem.

„Bylo to trochu chaotické, hodně jsem cestoval, ale také jsem si užil velkou zábavu,“ shrnul Nedeljkovic poslední dny. „Dokud nechytáte zápas, nemůžete si být jistí, jak na tom jste. Ale nesmíte polevit a musíte být připraveni na všechno. Oba zápasy vyšly skvěle,“ doplnil.

Buffalo rozhodlo o výhře v 51. minutě, poté co Erik Johnson našel střelou z levé strany volné místo nad Mrázkovým ramenem u bližší tyče. U všech tří branek figuroval Rasmus Dahlin, jednu dal a na dvě přihrál. Švédský bek otevřel skóre švihem z mezikruží nad Mrázkovu vyrážečku a při druhém gólu uvolnil v přesilové hře chytrou přihrávkou Jeffa Skinnera, který zakončil do prázdné branky. Za Chicago ve druhé třetině dvakrát vyrovnali Taylor Raddysh a Philipp Kurashev.

Anaheim, jehož brankář Lukáš Dostál sledoval zápas ze střídačky, podlehl doma St. Louis 1:3. Hosté vedli už po 26 minutách o tři góly, postupně se prosadili Jake Neighbours, Pavel Bučněvič a Alexej Toropčenko. Jejich spoluhráč Jakub Vrána vyšel naprázdno ve třetím utkání v řadě, ale připsal si jeden kladný bod do statistiky +/-. Stejné bilance dosáhl na druhé straně i přes prohru Radko Gudas, který byl na ledě u trefy Masona McTavishe.

Columbus s Davidem Jiříčkem v sestavě podlehl domácí Philadelphii 2:5 a připsal si devátou porážku v řadě. Vítězství Flyers řídil Ryan Poehling, který vstřelil jeden gól a na dva přihrál.

Góly

Domácí: 05:11. Farabee, 21:11. Brink, 26:41. Poehling, 52:40. Konecny, 57:34. York

Hosté: 15:02. Texier, 37:57. Jenner

Sestavy

Domácí: Ersson (Hart) – York, Sanheim, Seeler, Se. Walker, Zamula, Belpedio – Foerster, Couturier, Konecny – Tippett, Laughton (A), Atkinson – Farabee, Poehling, Brink – Deslauriers, N. Cates, Hathaway.

Hosté: S. Martin (Merzlikins) – Provorov, Severson, Werenski (A), Gudbranson (A), Bean, Jiříček, A. Boqvist – Voronkov, Fantilli, Marčenko – J. Gaudreau, Jenner (C), Činachov – Texier, Kuraly, Danforth – Olivier, Sillinger.

Rozhodčí

Dwyer, Schrader – Smith, Barton

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

17416 diváků

Góly

Domácí: 02:13. Graves, 31:39. Acciari, 58:42. Malkin

Hosté:

Sestavy

Domácí: Nedeljkovic (Jarry) – Graves, Letang, M. Pettersson, E. Karlsson, Shea, Ruhwedel – Guentzel, Crosby, Rust – R. Smith, Malkin, Rakell – D. O'Connor, Eller, Zohorna – Nieto, Acciari, Carter.

Hosté: Hill (L. Thompson) – McNabb, Theodore, Martinez, Pietrangelo, Hague, Whitecloud – Barbašev, Eichel, Marchessault – Howden, Stephenson, Stone – Cotter, W. Karlsson, Amadio – W. Carrier, N. Roy, Kolesar.

Rozhodčí

StLaurent, Blandina – Murray, Shewchyk

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

18 120 diváků

Góly

Domácí: 23:28. T. Raddysh, 37:28. Kurashev

Hosté: 04:53. Dahlin, 30:54. J. Skinner, 50:35. E. Johnson

Sestavy

Domácí: Mrázek (Söderblom) – S. Jones (A), A. Vlasic, Murphy (A), Korchinski, I. Phillips, Kaiser – Kurashev, Bedard, N. Foligno – T. Raddysh, Reichel, Hall – Perry (A), Dickinson, T. Johnson – Re. Johnson, Entwistle, Donato.

Hosté: Luukkonen (Levi) – Samuelsson, Dahlin (A), Ry. Johnson, Power, E. Johnson, Clifton, Jokiharju – Tuch, Cozens, J. Skinner – Peterka, Mittelstadt, Benson – V. Olofsson, Krebs, Greenway – Okposo (C), Girgensons (A).

Rozhodčí

Hebert, Sandlak – Johnson, Murray

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

19 027 diváků

Góly

Domácí: 28:47. McTavish

Hosté: 09:25. Neighbours, 16:34. Bučněvič, 25:39. Toropčenko

Sestavy

Domácí: Gibson (Dostál) – LaCombe, Fowler (A), Ljubuškin, Mintjukov, Gudas, Vaakanainen – R. Strome, Carlsson, Vatrano – Max Jones, McTavish, Killorn – Terry, Henrique (A), Silfverberg (A) – Leason, Carrick, Groulx.

Hosté: Hofer (Binnington) – Parayko (A), Leddy, Faulk, Krug, Perunovich, Scandella – Kyrou, Thomas (A), Bučněvič – Vrána, B. Schenn (C), Saad – Kapanen, Hayes, Toropčenko – Neighbours, Sundqvist, Alexandrov.

Rozhodčí

Schlenker, Rooney – Gawryletz, Hughes

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

15 243 diváků

Nylander rozhodl na domácí půdě

Toronto získalo v Avicii (Globe) Areně plný počet čtyř bodů, protože v pátek vyhrálo nad Detroitem 3:2. Wild se vracejí do Spojených států amerických s jediným bodem, poté co v sobotu podlehli Ottawě 1:2 po samostatných nájezdech. Čtyřdenní program ve Stockholmu nabídl už ve čtvrtek také duel Ottawy s Detroitem (5:4 v prodloužení).

Minnesota se ujala vedení po 157 sekundách. Gólmana Josepha Wolla překonal střelou na lapačku obránce Jon Merrill, který dal první branku v sezoně. Vyrovnat mohl kapitán Maple Leafs John Tavares, ale trefil jen horní tyč. Při trestu Matse Zuccarella pomohla Marcu-Andremu Fleurymu tyč také po střele Riellyho.

V čase 12:43 při trestu Jareda Spurgeona už Toronto vyrovnalo. Kanonýr Auston Matthews dorazil puk za Fleuryho po střele Williama Nylandera a se 14 góly se dotáhl v čele tabulky střelců na Kylea Connora z Winnipegu. Nylander, který k výhře nad Detroitem pomohl gólem a dvěma asistencemi, bodoval i v 17. utkání od startu sezony.

Ve druhém dějství se stav nezměnil, přestože měli Wild k dispozici tři přesilové hry. Ve 45. minutě získal pro Maple Leafs po Matthewsově přihrávce Rielly střelou z levého kruhu dvoubrankový náskok. Za 108 sekund vrátil Wild do hry obránce Jake Middleton, který se trefil od modré čáry. Ve 49. minutě smazal ztrátu Mats Zuccarello, který z brankoviště usměrnil do odkryté branky přihrávku Brocka Fabera.

V úvodu nastavení nevyužil šanci Wild Joel Eriksson Ek. Rozhodl Nylander, který projel kolem Marcuse Johanssona, natlačil se před Fleuryho a forhendem poslal puk nad jeho vyrážečku.

Góly

Domácí: 02:37. Merrill, 46:10. Middleton, 48:42. Zuccarello

Hosté: 12:43. Matthews, 18:23. Knies, 44:22. Rielly, 63:09. Nylander

Sestavy

Domácí: M. Fleury (Gustavsson) – Middleton, Spurgeon (C), Brodin, Faber, Bogosian, Merrill – Kaprizov (A), Hartman, Zuccarello – M. Johansson, Rossi, Boldy – M. Foligno (A), Eriksson Ek, Maroon – Duhaime, Dewar, F. Gaudreau.

Hosté: Woll (Samsonov) – Rielly (A), Brodie, Giordano, McCabe, Lagesson, Benoit – Knies, Matthews (A), Marner – Bertuzzi, Tavares (C), Nylander – N. Robertson, Domi, Järnkrok – Gregor, Kämpf, McMann.

Rozhodčí

McIsaac, Rehman – Daisy, Berg

Stadion

Avicii Arena, Stockholm, Švédsko

Návštěva

13356 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud