19. listopadu 2023 • 06:50

VIDEO: Pastrňák zapsal „hattrick“ z asistencí. Zacha a Palát dali gól

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník David Pastrňák třemi nahrávkami režíroval výhru hokejistů Bostonu 5:2 nad Montrealem a s 27 body je pátým nejproduktivnějším hráčem NHL. Pavel Zacha vstřelil jednu branku Bruins. V sobotním programu se prosadil také Ondřej Palát, jehož New Jersey podlehlo newyorským Rangers 3:5. K výhře Devils nepomohl ani brankář Vítek Vaněček. Obránce Filip Hronek si připsal 17. asistenci v ročníku, ale Vancouver prohrál 3:4 se Seattlem. Ottawa s Dominikem Kubalíkem uspěla i při svém druhém duelu na evropské tour, když zdolala Minnesotu 2:1 po nájezdech. 



Boston si dvoubrankový náskok vybudoval již v první třetině. V 8. minutě po souhře Pastrňáka a Brada Marchanda otevřel skóre obránce Charlie McAvoy. Druhou trefu nejlepšího celku Východní konference obstaral v čase 19:20 Trent Frederic.

Také vstup do druhého dějství zvládli lépe Bruins. Ve 26. minutě Zacha z voleje nastřelil hokejku jednoho z bránících hráčů a jeho pokus skončil až za gólmanem Jakeem Allenem. Naději Canadiens vystřelil Slovák Juraj Slafkovský, ale o necelé dvě minuty později na jeho kontaktní branku odpověděl druhou trefou v zápase Frederic.

„Nechtěli jsme opakovat scénář z posledního vzájemného zápasu, kdy Montreal dokázal i přes náš dobrý start do zápasu otočit skóre. Je skvělé, že v posledních zápasech dokážeme dobré začátky dovést k hladkým výhrám,“ řekl Zacha.

Bruins si třetí třetinu pohlídali a vyhráli třináctý zápas v ročníku. „Celý duel jsme drželi nohu na plynu a soupeři jsme toho moc nedovolili,“ dodal Zacha, který vylepšil svoji sezonní bilanci na šest branek a sedm asistencí.

Na pochvalná slova českého útočníka navázal také trenér Bruins Jim Montgomery. „Hráli jsme přesně tak, jak jsme si řekli před zápasem,“ uvedl čtyřiapadesátiletý kouč.

První třetina derby mezi Devils a Rangers přinesla čtyři branky. „Jezdci“ dvakrát vedli, ale domácí pokaždé dokázali na góly zareagovat. Na 2:2 v čase 19:12 vyrovnal první trefou v sezoně Palát.

Po bezbrankové druhé třetině posunul New Jersey do vedení Erik Haula, Rangers ale třemi góly zápas otočili a vyhráli počtvrté za sebou. Vaněček kryl 30 střel a zápas zakončil s úspěšností 88,2 procenta.

Z výhry se neradoval ani Karel Vejmelka. Český gólman v duelu s Winnipegem inkasoval čtyři branky z 25 pokusů a neodvrátil prohru Arizony 2:5. Dvěma góly a asistencí se pod výhru Jets podepsal Mark Scheifele, Josh Morrissey a Kyle Connor přidali po brance a příhrávce.

Osmnáctý bod v sezoně zaznamenal obránce Hronek. Druhý nejproduktivnější Čech a pátý nejlépe bodující zadák v lize asistoval u jedné z branek Vancouveru v domácím duelu se Seattlem. Canucks i přes jeho příspěvek prohráli třetí z posledních pěti zápasů. Z druhého místa Západní konference ztrácejí dva body na vedoucí Vegas. Lídr pořadí podlehl domácí Philadelphii 3:4 v prodloužení a k výhře mu nestačily ani dva góly a asistence Jonathana Marchessaulta.

Po třech výhrách za sebou prohrál trápící se Edmonton. Oilers ve třetí třetině zápasu s Tampou Bay inkasovali čtyři branky a ztratili dobře rozehraný zápas. Třemi body za gól a dvě přihrávky se blýskl Nikita Kučerov, jenž stejně jako Pastrňák rozšířil svoji bilanci na 27 bodů. Česko-ruská dvojice v tabulce produktivity nahání trio z Vancouveru J. T. Miller, Elias Pettersson, Quinn Hughes, které zatím nasbíralo o bod víc.

Ottawa ve Švédsku zdolala Minnesotu

„Byl to náš plán, abychom si domů odvezli co nejvíc bodů. To se nám povedlo, pokračujeme ve vítězné sérii. S tím můžeme být spokojení. Navíc to pro nás byla cenná zkušenost, zápasy mimo Ameriku vždy mají zvláštní atmosféru,“ řekl Kubalík serveru nhl.com/cs.

„Tohle nebylo o individuálních číslech, ale o tom, abychom to zvládli jako tým. V obou zápasech jsme hráli docela dobře, drželi jsme se toho, co jsme si řekli. V nájezdech jsme možná měli i trochu štěstí, ale je to pro nás cenný bod navíc,“ podotkl Kubalík.

Utkání ozdobil souboj švédských brankářů. První hvězdou byl vyhlášen ottawský Anton Forsberg, který pomohl k výhře 24 zákroky, neinkasoval ani jednou ze tří samostatných nájezdů a ještě ve 44. minutě přihrál na vyrovnávací gól krajana Erika Brännströma. Ten byl třetím nejlepším hráčem večera, druhým se stal gólman Minnesoty Filip Gustavsson, jenž pochytal 30 střel.

Hned v úvodu mohl otevřít skóre kapitán Senators Brady Tkachuk, ale z úniku na Gustavssona nevyzrál. Čistý štít držel i Forsberg při vyloučení Drakea Bathersona. Početní výhodu při trestu Matta Boldyho nevyužila ani Ottawa a krátce po ní ohrozil brankáře Wild Kubalík. V 15. minutě nabídli divákům bitku Jake Middleton s ottawským Zackem MacEwenem. Vzápětí měl šanci Kubalík, ale skákavý puk trefil Gustavssonovi do lapačky.

Ve 24. minutě sevřel Brännström v rukavici puk ve vlastním brankovišti, ale nařízené trestné střílení neproměnil Marcus Johansson, který s bekhendovým blafákem ztroskotal na levém betonu Gustavssona. V čase 26:22 už ale Wild skórovali. Ránu Brocka Fabera tečoval před Forsbergem Marco Rossi a puk zapadl k pravé tyči. Odpovědět mohl Claude Giroux a ve 34. minutě v přesilovce Tkachuk, jehož našel zadovkou Barterson, ale Gustavsson se přesunul.

Ve 44. minutě se dočkali Senators vyrovnání. Brännström po Forsbergově pohotové rozehrávce využil prostor při střídání Wild a ranou z levého kruhu překonal Gustavssona. Prodloužení neodvrátily ani dvě přesilovky Minnesoty a jedna Ottawy. Minnesota nedokázala odpovědět při trestu Mathieua Josepha a Ottawa také nevyužila početní výhodu při vyloučení Pata Maroona. Nerozhodlo ani pětiminutové nastavení a v rozstřelu se prosadil jako jediný ve třetí sérii Norris.

„Vyhráli jsme několik zápasů za sebou, to je pozitivní. Můžeme na tom do dalšího průběhu sezony stavět. Přijde mi, že se s každým dalším utkáním zlepšujeme. Máme mladý tým, ale jsem přesvědčený, že jdeme správným směrem,“ prohlásil Kubalík, který v NHL debutoval v roce 2019 v Praze v barvách Chicaga v duelu Philadelphií.

Byl rád, že si NHL na Starém kontinentu mohli vyzkoušet další Evropané z řad Senators a především Švédové Forsberg s Brännströmem. „Je to pro ně výjimečné, že mohli nastoupit před svými rodinami a ještě se jim takhle dařilo. Celkově jsme si to užili. Bylo fajn, že jsme mohli strávit víc času pohromadě. Zašli jsme na večeři a užili si zábavu. I pro mě to bylo něco výjimečného. Hrát zápasy NHL v Evropě, to je sen,“ dodal Kubalík.

Góly

Domácí: 43:22. Brännström, . Norris

Hosté: 26:22. Rossi

Sestavy

Domácí: A. Forsberg (Sögaard) – Sanderson, Zub, Chychrun, Bernard-Docker, Brännström, Hamonic – B. Tkachuk (C), Norris, Tarasenko – M. Joseph, Stützle (A), Giroux (A) – Kubalík, Järventie, Batherson – MacEwen, Chartier, Kelly.

Hosté: Gustavsson (M. Fleury) – Brodin, Faber, Middleton, Spurgeon (C), Merrill, Bogosian – Kaprizov (A), Rossi, Zuccarello – M. Johansson, Eriksson Ek, Boldy – M. Foligno (A), Lettieri, Maroon – Duhaime, Dewar, Petan.

Rozhodčí

Nicholson, McIsaac – Berg, Alphonso

Stadion

Avicii Arena, Stockholm, Švédsko

Góly

Domácí: 15:29. Tippett, 20:59. Foerster, 35:25. Se. Walker, 61:00. Couturier

Hosté: 24:01. W. Karlsson, 35:00. Marchessault, 39:05. Marchessault

Sestavy

Domácí: Hart (Ersson) – York, Sanheim, Seeler, Se. Walker, Zamula, Belpedio – Foerster, Couturier, Konecny – Tippett, Frost, Atkinson – Farabee, Poehling, Laughton (A) – Deslauriers, N. Cates, Hathaway.

Hosté: L. Thompson (Hill) – Martinez, Pietrangelo (A), McNabb, Theodore, Hutton, Whitecloud – Barbašev, Eichel (A), Marchessault – Howden, Amadio, Stone (C) – W. Carrier, N. Roy, Kolesar – Stephenson, Cotter, W. Karlsson.

Rozhodčí

Pochmara, MacPhee – Shewchyk, Kelly

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

18113 diváků

Góly

Domácí: 12:07. Trenin, 18:32. Nyquist, 36:20. Co. Smith, 59:48. Co. Smith

Hosté: 33:05. Kurashev, 52:15. T. Johnson

Sestavy

Domácí: Lankinen (Saros) – Josi, Fabbro, Lauzon, A. Carrier, Barrie, Stastney – F. Forsberg, O'Reilly, Nyquist – Sherwood, Glass, Evangelista – Trenin, Pärssinen, Sissons – Tomasino, McCarron, Co. Smith.

Hosté: Söderblom (Mrázek) – A. Vlasic, S. Jones, Korchinski, Murphy, Kaiser, I. Phillips – N. Foligno, Bedard, Kurashev – Hall, Reichel, T. Raddysh – T. Johnson, Dickinson, Perry – Donato, Entwistle, Re. Johnson.

Rozhodčí

Lee, Syvret – Flemington, McNamara

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 397 diváků

Góly

Domácí: 19:09. Kučerov, 32:56. Kučerov, 43:54. Jeannot, 49:27. Stamkos, 50:07. Glendening, 59:05. Sergačjov

Hosté: 03:39. Ryan, 08:30. Hamblin, 35:55. Ryan, 48:04. Bouchard

Sestavy

Domácí: J. Johansson (Tomkins) – Hedman (A), Černák, Sergačjov, D. Raddysh, de Haan, Perbix – Hagel, Point, Kučerov (A) – Stamkos (C), Paul, Barré-Boulet – Motte, Eyssimont, Jeannot – Watson, Glendening, Koepke.

Hosté: S. Skinner (Pickard) – Ekholm, Bouchard, Nurse (A), Ceci, Kulak, Desharnais – Nugent-Hopkins (A), McDavid (C), C. Brown – Kane, Draisaitl, Hyman – Foegele, R. McLeod, Ryan – Erne, Hamblin, Gagner.

Rozhodčí

Hebert, Beach – MacPherson, Baker

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19092 diváků

Góly

Domácí: 07:11. McAvoy, 19:20. Frederic, 25:18. Zacha, 35:30. Frederic, 45:39. J. van Riemsdyk

Hosté: 33:04. Slafkovský, 55:29. Kovacevic

Sestavy

Domácí: Swayman (Ullmark) – Lohrei, McAvoy (A), H. Lindholm, Carlo, Forbort, Shattenkirk – Marchand (C), Zacha, Pastrňák (A) – J. van Riemsdyk, Coyle, Frederic – DeBrusk, Poitras, Heinen – Lauko, Beecher, Steen.

Hosté: Allen (Montembeault) – Matheson (A), J. Barron, Guhle, Kovacevic, Harris, Lindström – Newhook, Suzuki (C), Caufield – Slafkovský, Dvorak, Ylönen – Gallagher (A), Monahan, J. Anderson – Pezzetta, Evans, Pearson.

Rozhodčí

Dwyer, Schrader – Gawryletz, Jackson

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17850 diváků

Góly

Domácí: 33:06. S. Aho II, 42:46. Burns, 51:52. Jarvis, 59:22. Jarvis

Hosté: 10:40. Crosby, 49:16. Crosby

Sestavy

Domácí: Raanta (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, DeAngelo, Orlov – Jarvis, S. Aho II (A), Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook – Noesen, Drury, Bunting.

Hosté: Jarry (Hellberg) – Letang (A), Graves, E. Karlsson, M. Pettersson, Ruhwedel, Shea – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), R. Smith – Zohorna, Eller, D. O'Connor – Hinostroza, Acciari, Nieto.

Rozhodčí

McCauley, Luxmore – Suchánek, Hunt

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Návštěva

18 700 diváků

Góly

Domácí: 9:25. J. Hughes, 19:12. Palát, 41:16. Haula

Hosté: 8:37. Panarin, 14:11. Vesey, 51:04. Panarin, 57:11. Vesey, 58:27. Wheeler

Sestavy

Domácí: Vaněček (Schmid) – Hamilton, Siegenthaler, Marino, Bahl, L. Hughes, B. Smith, C. Miller – Lazar, J. Hughes, Haula – Bratt, M. McLeod (C), Toffoli – Holtz, Mercer, Palát – Bastian, Nosek.

Hosté: Šesťorkin (Quick) – Trouba (C), K. Miller, E. Gustafsson, R. Lindgren, Schneider, Z. Jones – Wheeler, Zibanejad, Kreider – Lafrenière, Trocheck, Panarin – Kakko, Bonino, Cuylle – Pitlick, Goodrow, Vesey.

Rozhodčí

St.Laurent, Sutherland – Barton, Cormier

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

17 086 diváků

Góly

Domácí: 12:16. Pospíšil, 37:03. Coleman, 43:12. Weegar, 53:43. Šarangovič

Hosté: 16:52. Fasching, 24:07. Palmieri, 28:07. Barzal, 43:32. Nelson, . Wahlstrom

Sestavy

Domácí: Markström (Vladař) – Weegar, R. Andersson, Hanifin, C. Tanev, Zadorov, DeSimone – Dubé, E. Lindholm, Mangiapane – Zary, Kadri, Pospíšil – Huberdeau, Backlund, Coleman – Greer, Ružička, Šarangovič.

Hosté: Sorokin (Varlamov) – Pelech, Dobson, Romanov, Pulock, S. Aho I, Mayfield – Barzal, Horvat, Holmström – Engvall, Nelson, Palmieri – Lee, Pageau, Wahlstrom – Fasching, Cizikas, Clutterbuck.

Rozhodčí

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Góly

Domácí: 17:04. Scheifele, 18:02. Naměstnikov, 31:26. Connor, 44:15. Morrissey, 57:30. Appleton

Hosté: 14:53. Maccelli, 26:08. Dumba

Sestavy

Domácí: Brossoit (Hellebuyck) – Morrissey (A), DeMelo, Dillon, Pionk, Samberg, Schmidt – Connor, Scheifele (A), Iafallo – Perfetti, Naměstnikov, Ehlers – Niederreiter, Lowry (C), Appleton – M. Barron, D. Gustafsson, Jonsson Fjällby.

Hosté: Vejmelka (Ingram) – Moser, Durzi, Dumba, Kesselring, Stecher, J. Brown – Keller (A), Schmaltz (A), Boyd – Maccelli, Bjugstad, Crouse (A) – Carcone, L. Cooley, Zucker – O'Brien, Kerfoot, Kelemen.

Rozhodčí

O'Rourke, L'Ecuyer – Murchison, Brisebois.

Stadion

Canada Life Centre, Winnipeg

Návštěva

12 103 diváků

Góly

Domácí: 25:05. Milano, 33:16. Protas, 35:47. Ovečkin, 53:34. Lapierre

Hosté: 23:27. J. Gaudreau, 47:01. Provorov, 55:48. Danforth

Sestavy

Domácí: C. Lindgren (Kuemper) – Carlson (A), L. Johansen, T. van Riemsdyk, Sandin, Jensen, Edmundson – Wilson (A), D. Strome, Ovečkin (C) – Oshie, McMichael, Milano – Mantha, Lapierre, Protas – Aube-Kubel, Dowd, Malenstyn.

Hosté: Merzlikins (S. Martin) – Gudbranson (A), Werenski (A), Severson, Provorov, Jiříček, Bean – Marčenko, Fantilli, Voronkov – Olivier, Laine, J. Gaudreau – Činachov, Jenner (C), Sillinger – Danforth, Kuraly, Texier.

Rozhodčí

Brenk, MacDougall – Smith, Murray

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

18 573 diváků

Góly

Domácí: 10:33. Seguin, 14:21. Pavelski, 22:12. Seguin

Hosté: 33:27. Wood, 37:09. R. Johansen, 44:19. Ničuškin, 54:32. Rantanen, 54:43. Cogliano, 59:30. Colton

Sestavy

Domácí: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, R. Suter, Lindell, Lundkvist, Hakanpää, Hanley – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Benn, W. Johnston, Dadonov – Seguin, Duchene, Marchment – Steel, Faksa, Cr. Smith.

Hosté: Georgijev (Prosvetov) – Toews, Makar, Girard, Byram, J. Johnson, C. Jones – Ničuškin, MacKinnon, Rantanen – Drouin, R. Johansen, Tatar – Wood, Colton, L. O'Connor – Cogliano, F. Olofsson, Kiviranta.

Rozhodčí

Furlatt, Samuels-Thomas – Mills, Fournier

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18 532 diváků

Góly

Domácí: 05:36. J. Miller, 35:48. Q. Hughes, 59:49. Höglander

Hosté: 25:43. Oleksiak, 33:04. Eberle, 44:19. Gourde, 46:48. Beniers

Sestavy

Domácí: Demko (DeSmith) – Hronek, Q. Hughes (C), Juulsen, Cole, T. Myers, Hirose – Michejev, E. Pettersson (A), Kuzmenko – Boeser, J. Miller (A), Di Giuseppe – Garland, Blueger, Joshua – Beauvillier, Lafferty, Höglander.

Hosté: Grubauer (Daccord) – Larsson, Dunn, Borgen, Oleksiak, Schultz, Dumoulin – Eberle (A), Beniers, McCann – B. Tanev, Wennberg, Schwartz (A) – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Yamamoto, Bellemare, Kartye.

Rozhodčí

Hanson, Lambert – O'Quinn, Galloway

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

18 857 diváků

Góly

Domácí: 02:25. Byfield, 02:44. Lizotte, 13:37. Kempe, 15:20. Dubois, 39:36. Fiala

Hosté: 56:07. Neighbours

Sestavy

Domácí: Talbot (Copley) – M. Anderson, Doughty, M. Roy, Gavrikov, Spence, Englund – Kempe, Kopitar, Byfield – Moore, Danault, Fiala – Kaliyev, Dubois, Laferriere – Lewis, Lizotte, Grundström.

Hosté: Binnington (Hofer) – Parayko, Leddy, Faulk, Krug, Perunovich, Bortuzzo – Kapanen, Thomas, Bučněvič – Kyrou, B. Schenn, Saad – Toropčenko, Hayes, Vrána – Neighbours, Sundqvist, Blais.

Rozhodčí

Chmielewski, Schlenker – Cherrey, Grillo

Stadion

Crypto.com Arena, Los Angeles

Návštěva

18 145 diváků

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Nikita Kučerov 43 98 141 79 10 22 302
2. Nathan MacKinnon 52 86 138 81 34 42 407
3. Connor McDavid 31 99 130 74 33 30 260
4. Artěmij Panarin 49 70 119 81 16 24 297
5. David Pastrňák 47 62 109 80 23 47 372
6. Auston Matthews 69 38 107 79 35 8 356
7. Leon Draisaitl 41 63 104 79 25 76 215
8. Mikko Rantanen 41 62 103 79 18 50 268
9. J.T. Miller 36 66 102 80 31 58 186
10. William Nylander 40 57 97 80 6 24 311

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud