11. prosince 2023 • 09:02

Bývalému kouči USA objevili rakovinu. Hrával s Gretzkym i Čechy v NHL

Autor: iSport.cz, ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý hokejový útočník Tony Granato má rakovinu. Devětapadesátiletý někdejší trenér americké reprezentace na sociálních sítích informoval o tom, že u něj lékaři objevili nehodgkinův lymfom, což je nádorové onemocnění lymfatické tkáně. Někdejší trenér hokejistů USA, který se v posledních letech věnoval komentování a trénování týmu Univerzity ve Wisconsinu, si nyní od hokeje dává úplnou pauzu.



Granato v NHL za New York Rangers, Los Angeles a San Jose odehrál 774 zápasů s bilancí 284 branek a 244 přihrávek. V 79 zápasech play off přidal 16 gólů a 27 asistencí. V roce 1998 získal Mastertonovu trofej za oddanost hokeji.

Mezi Granatovi spoluhráče u Kings patřili například legendární Wayne Gretzky či čeští obránci Jaroslav Modrý s Janem Vopatem a olympijský vítěz z Nagana Robert Lang. Později v San Jose nastupoval také s Janem Čalounem, rovněž zlatým medailistou z olympiády 1998.

Po ukončení kariéry vedl v NHL Colorado, jako asistent působil v Pittsburghu a Detroitu. Na olympiádě v roce 2018 byl hlavním trenérem americké reprezentace. Je členem Síně slávy amerického hokeje a v současnosti pracoval jako komentátor. Od své momentální práce si dá ale pauzu, aby se mohl plně věnovat léčbě.

„Moje rodina, víra a přátelé budou mou silou, která mi pomůže s léčbou. Vážím si veškeré lásky a podpory, které se mi již dostalo,“ napsal Granato na svém profilu na sociální síti X.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud