16. června 2008 • 19:04

Bitva o Jašina. Kdo bude vítěz?

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský hokejový útočník Alexej Jašin by se mohl vrátit do zámořské NHL a znovu oblékat dres New Yorku Islanders, v jehož barvách tam naposledy hrával.



Podle informací deníku Newsday vedení Ostrovanů o Jašina stojí a v těchto dnech proto probírá možnosti návratu bývalého kapitána týmu s jeho agentem Markem Gandlerem.


Čtyřiatřicetiletý Jašin odehrál uplynulý ročník v Jaroslavli v ruské nejvyšší soutěži.

Tam zamířil poté, co ho v červnu minulého roku vykoupilo vedení Islanders ze zbytku desetiletého kontraktu, který měl původně platit až do roku 2011 a dvojka draftu 1992 by si podle něj přišla celkem na 87,5 milionu dolarů.

Klub se však rozhodl Jašina ze smlouvy raději vykoupit, což ho stojí 2,2 milionu ročně po dobu osmi let, celkem tedy 17,6 milionu dolarů.

Ostrovanům se však minulý ročník NHL příliš nevyvedl; skončili poslední v Atlantické divizi a vyřazovací boje o Stanleyův pohár se jich netýkaly. Nejproduktivnějším hráčem týmu byl navíc s pouhými 49 kanadskými body centr Mike Comrie.

Jašin naproti tomu odehrál solidní sezonu v Jaroslavli, kterou dovedl do finále ruské superligy, kde prohrála s Ufou až v rozhodujícím pátém utkání.

V 56 zápasech základní části nasbíral 43 bodů za 16 branek a 27 asistencí, v play off přidal v 16 duelech 14 bodů za osm přesných tref a šest nahrávek, díky čemuž byl jmenován nejlepším hráčem vyřazovacích bojů.

Minulý týden se Gandler sešel s generálním manažerem newyorského klubu Garthem Snowem, podle všeho zatím bez výsledku. "Opravdu jsme o tom diskutovali," potvrdil deníku Gandler.

"Ale šlo to velmi pomalu, protože hned na úvod jsem jim řekl, kolik po nich chceme, a oni z toho nebyli moc šťastní. Je však jasné, že ho postrádali. Minulou sezonu neměli vůbec první řadu," dodal Gandler.

Pokud Islanders o Jašinovy služby skutečně stojí, musejí si pospíšit, neboť ruské hvězdě již leží na stole nabídka na prodloužení smlouvy v Jaroslavli.

Gandler chce proto znát rozhodnutí newyorského klubu před 1. červencem. "Když neobdržíme nic dříve, tak přijmeme nabídku Jaroslavle," uvedl Gandler.

"Myslím, že zájem mají (Islanders), ale nejsem si jistý, že přistoupí na tu částku," dodal Jašinův agent.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud