17. prosince 2008 • 15:13

V Čechách to byl zločin, v NHL paráda

Autor: lah
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - V Čechách to byl pomalu zločin, v NHL bude stejný kousek dlouho na vrcholu gólových hitparád. Jde o gól z otočky při samostatných nájezdech. V extralize ho předvedl Jiří Polanský, v zámoří naposledy Jason Blake.



Třinecký Polanský se rozjíždí na Adama Svobodu v brance Slavie. Musí dát. Ve hře je výsledek druhého čtvrtfinále play off. Přestože rázem může být za pitomce, zkusí vykouzlit parádu. Otáčí se kolem své osy a bekhendem posílá puk pod horní tyčku Svobodovy klece.

Rukama pumpuje ve vzduchu, lavička Slezanů je plná euforie. Na jejím druhém konci sídlí Pražané. Kouč Růžička je brunátný vzteky. Debatuje se sudím Minářem. Zuřivě gestikuluje. Všechno marné, gól platí.

V extralize asi naposledy. Další den totiž komise rozhodčích určí, že podobný způsob dosažení gólu je v rozporu s pravidly. A pro Mináře i druhého z dvojice mužů v pruhovaném Kubeše končí celé play off. Už si v něm nezapískali.

V NHL je vše jinak. Bavit diváky technickými finesami, to byl důvod zavedení penaltového rozstřelu po nerozhodných zápasech. Jejich exekutoři mají volnost, mohou vymyslet prakticky co se jim zlíbí.

Nad středečním ránem to předvedl Jason Blake. Odměnou mu byly ovace tribun i titulku, který zdobil hlavní zprávu na oficiálním webu soutěže - Penaltová senzace.

Nájezdy Polanského i Blakea můžete porovnat v následujících videích. Zkuste najít deset rozdílů...

Polanský vs. Svoboda

Blake vs. Scott Clemmensen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud