Jiří Punčochář
17. prosince 2008 • 15:30

Praha může mít NHL na další tři roky

TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud budou Češi chtít, může slavná NHL začínat v Praze každý rok. Na jednání evropských manažerů a zástupců ligy v New Yorku má Praha svého člověka a právě se jedná o podmínkách nabízené smlouvy na příští tři sezony! Mítink by měl vrcholit o víkendu.



„Je pravda, že NHL nám tříletou smlouvu nabídla. Je to lákavý, ale také finančně velmi náročný projekt, takže zvažujeme více věcí. I možné dopady globální ekonomické krize na akce, do nichž se rozhodneme vstoupit,“ řekl Miroslav Černošek, majitel společnosti Česká sportovní, která NHL poprvé přivezla do Prahy letos v říjnu. Zápasy New York Rangers-Tampa byly oba vyprodané a úspěšné.

Pro fanoušky je to skvělá představa. Až do roku 2011 by měli jistotu, že uvidí NHL na vlastní oči! A kdo ví, jestli poté už nebude mít liga svoji evropskou divizi. Objevily se taky údaje, že by v budoucnu mohly všechny týmy začít mimo severoamerický kontinent, takže by se hrálo patnáct zápasů na různých místech v Evropě a v Asii.

Jednání má však i jiné zádrhele, protože vedení NHL nabízí Praze jiné týmy, než by si Češi představovali. Navíc prý žádá víc peněz než v případě letošní expanze, protože má obavu, aby akce nebyla ztrátová.

Zápasy Pittsburgh-Ottawa ve Stockholmu totiž skončily značným schodkem v rozpočtu. „Teď nám zápasy nabízí s tím, abychom například uhradili dopravu obou týmů, což je samo o sobě další jeden a půl milionu dolarů,“ přiblížil Černošek.

Nadále však platí, že jednu špičkovou akci jeho společnost na podzim příštího roku pořádat chce. Uvažuje se buď o NHL, nebo o menším tenisovém turnaji hvězdných hráčů.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud