4. ledna 2009 • 12:22

Gretzky chválil Michálka

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český obránce Zbyněk Michálek se podílel gólem a asistencí na vítězství hokejistů Phoenixu nad New Yorkem Islanders 5:4 a oslavil tak svůj jubilejní 300. zápas v NHL.



Třetí trefou v sezoně Michálek deset sekund před koncem první třetiny poslal svůj tým do vedení 2:1, v úvodu třetí části pak přihrál na čtvrtý gól Ollimu Jokinenovi a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Chválou na zadáka nešetřil po utkání ani Wayne Gretzky. „Všichni víme, jak je Zbyněk kvalitní obránce. Vidět ho, jak získává sebevědomí také ve hře směrem dopředu, je takový bonus, který od něho očekáváme,“ prohlásil trenér Coyotes.

Jeho svěřenci připravili soupeři třináctou porážku z posledních patnácti zápasů. „Věděli jsme, že je to zápas, který musíme bezpodmínečně vyhrát. V neděli nás čeká těžké utkání v Anaheimu a doma jsme si nemohli dovolit ztratit dva body,“ podotkl Michálek.

Jednou z postav zápasu byl i útočník poražených Doug Weight, jenž přihrál na dva góly a stal se osmým hráčem narozeným v USA, který dosáhl 1000. bodu v NHL.

„Celý zápas jsem se skoro nemohl hýbat, jak jsem byl nervózní,“ řekl Weight, jehož žena pochází z Phoenixu a na utkání se bylo podívat kolem třiceti jeho kamarádů a příbuzných. Spoluhráči i soupeři na střídačce po překonání magické hranice ve stoje tleskali. „Byl to pro mě velký večer, na který do konce života nezapomenu,“ dodal Weight.

Z českých hráčů se v pátek zapsal mezi střelce také útočník Jakub Voráček, jenž gólem přispěl k vysoké výhře Columbusu 6:1 na ledě Colorada. V tomto zápase tak po třech utkáních v řadě s čistým kontem skončila neprůstřelnost brankáře Blue Jackets Steva Masona, který neinkasoval dohromady 199 minut a 19 sekund. Další nulu mu zkazil Darcy Tucker, jenž v závěru první třetiny poslal Colorado do vedení 1:0. Na víc se ale domácí nezmohli.

„Asi jsem to měl chytit,“ vyčítal si jediný gól Mason, který prožívá vydařenou premiérovou sezonu v NHL. „Chytá s takovým přehledem, jako by hrál NHL deset let,“ prohlásil jeho spoluhráč Rick Nash, který proměnil trestné střílení a navíc zaznamenal tři asistence. „Je škoda, že se nám nepovedlo Stevovu neprůstřelnost ještě prodloužit, ale na druhou stranu z nás všech trochu spadl určitý tlak,“ přiznal Nash.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud