24. března 2009 • 08:28

Eliáš nehrál, Hudlerův gól nestačil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Philadelphie zvítězili v pondělním utkání NHL nad New Jersey 4:2, připsali si třetí výhru za sebou a pojistili si čtvrté místo v tabulce Východní konference.



Letci rozhodli o svém triumfu v úvodu třetí třetiny, kdy za stavu 2:2 dvěma góly během 127 sekund získali rozhodující náskok. V sestavě Ďáblů chyběl nejproduktivnější český hráč v NHL Patrik Eliáš.

Zápas vynechal kvůli blíže nespecifikovanému zranění v dolní části těla, které si odnesl z nedělního duelu s Bostonem. "Byla to jen otázka času, kdy se dostaneme zpátky do formy," prohlásil po zápase útočník Flyers Daniel Briere, jehož tým před vítěznou sérií prohrál tři ze čtyř zápasů.

"Hrajeme solidně v obraně, Marty (brankář Martin Biron) se může postavit na hlavu, aby nedostal gól a každý prostě nechává na ledě všechno," doplnil Jeff Carter, který vstřelil svůj 40. gól v sezoně.

Devils kvůli porážce promeškali šanci zařadit se mezi týmy, které už mají definitivně jistý postup do play off. "Dali jsme jim hrozně moc prostoru. A oni ho využili k tomu, aby našli cestu, jak dát góly," poznamenal brankář Martin Brodeur, který od svého návratu po dlouhodobé absenci odešel teprve potřetí poražen.

Čtvrté vítězství během šesti dnů si připsali hokejisté Caroliny, kteří vyhráli 3:2 v prodloužení na ledě Floridy. Brankář Tomáš Vokoun pomohl Panterům k zisku alespoň jednoho bodu 28 zákroky a jeho tým se na 9. místě tabulky Východní konference bodově dotáhl na osmý Montreal. Carolina, která vyhrála osm z uplynulých jedenácti duelů, poskočila na páté místo a před Floridou už má pětibodový náskok.

Panteři si vynutili prodloužení gólem v přesilové hře čtyři minuty před koncem základní hrací doby. O vítězství Hurricanes pak rozhodl v druhé minutě nastavení Ray Whitney, který překonal Vokouna tvrdou ranou z levého kruhu pro vhazování. "Ale jeden bod je lepší než žádný," snažil se zůstat optimisticky naladěn obránce Jay Bouwmeester, který v 9. minutě dostal Floridu do vedení 1:0.

"Je dobré, že jsme se na konci dokázali dostat zpátky do zápasu. Takže tohle bereme, i když samozřejmě další bod navíc by byl lepší." Příležitost vrátit se zpět do čela celé NHL promeškali hokejisté Detroitu, kteří po čtyřech výhrách za sebou prohráli 3:5 na ledě Calgary.

Brankář Chris Osgood, který byl v poslední době oporou Red Wings, se tentokrát poroučel z branky po 26 minutách a třech inkasovaných gólech. S náhradníkem Tyem Conklinem hráči Detroitu zase ožili a i díky gólu Jiřího Hudlera dokázali v závěrečné desetiminutovce snížit z 1:4 na 3:4. Vyrovnání se ale nedočkali, při power-play pečetil výhru Flames trefou do prázdné branky Craig Conroy.

Výsledky NHL:

Philadelphia - New Jersey 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky:
16. Briere, 25. Knuble, 41. Carter, 44. Gagne - 10. Shanahan, 30. Langenbrunner.
Střely na branku: 25:34. Diváci: 19.762.

Calgary - Detroit 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Branky:
11. Phaneuf, 23. Lundmark, 26. Cammalleri, 46. Glencross, 60. Conroy - 38. Dacjuk, 51. Franzen, 54. Hudler.
Střely na branku: 27:33. Diváci: 19.289.

Florida - Carolina 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky:
9. Bouwmeester, 56. Stillman - 14. T. Ruutu, 40. Eaves, 62. Whitney.
Tomáš Vokoun odchytal za Floridu celý zápas, z 31 střel inkasoval 3 góly a úspěšnost zásahů měl 90,3 procenta.
Střely na branku: 39:31. Diváci: 14.304.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud