7. dubna 2009 • 08:09

Osgood se v NHL vyrovnal Haškovi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Chris Osgood v pondělním utkání NHL vychytal v dresu Detroitu výhru 4:1 na ledě Buffala, připsal si 389. vítězství v kariéře. V historické tabulce výher mezi gólmany se tak dotáhl na desátého Dominika Haška.



"Já toho jinak moc nevím, ale dnes jsem věděl, že tady mohu Dominika vyrovnat. Je to super pocit," prohlásil Osgood, který Haška vyrovnal ve městě, kde český gólman strávil většinu své kariéry v NHL.

"Je pro mě obrovská pocta, že jsem se vyrovnal takovému brankáři. A že k tomu došlo zrovna v Buffalu, o to je to ještě zajímavější," dodal Osgood. V utkání si připsal 32 úspěšných zákroků, o čisté konto přišel až deset minut před koncem třetí třetiny, kdy za stavu 3:0 nedosáhl na střelu Paula Gaustada.

Detroit si tak po třech prohrách za sebou připsal druhé vítězství za sebou. "Zdá se, že jsme se zase našli," pochvaloval si trenér Mike Babcock. Pro domácí Šavle se porážkou výrazně snížila šance na postup do play off, tři zápasy před koncem základní části ztrácejí v tabulce Východní konference čtyři body na osmý New York Rangers.

"Jsme v těžké situaci. Ale dokud pořád existuje matematická možnost, nesmíme to vzdát. Dokonce i když nakonec o play off přijdeme, musíme hrát až do konce," zdůraznil brankář Sabres Ryan Miller, jehož dvakrát překonal slovenský útočník Marián Hossa.

Šanci výrazně se přiblížit účasti ve vyřazovacích bojích promeškal Montreal, který na domácím ledě podlehl 2:3 Ottawě. Canadiens přišli o vítězství v polovině třetí třetiny, kdy Dany Heatley dvěma góly během 38 sekund otočil skóre z 1:2 na 3:2 ve prospěch Senators. Montrealu tak stále patří v tabulce Východní konference sedmá příčka s tříbodovým náskokem na Rangers a devátou Floridu.

"Je to škoda. Měli jsme zápas dlouho pod kontrolou a pak si ho necháme proklouznout mezi prsty. Ale musíme tohle utkání hodit za hlavu a soustředit se na poslední tři. Pořád to máme všechno ve svých rukách," konstatoval obránce Josh Gorges.

"V úterý nás čeká důležitý zápas proti Rangers a k němu teď musíme všechno směřovat." K vítězství v Severozápadní divizi a tedy výhodě domácího prostředí pro první kolo play off se přiblížili hokejisté Calgary po výhře 4:1 nad Los Angeles. Flames nyní mají na prvním místě dvoubodový náskok před Vancouverem, s nímž v úterý sehrají klíčový zápas.

Buffalo - Detroit 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Branky:
50. Gaustad - 41. a 50. Marián Hossa, 39. Stuart, 60. Lidström.
Střely na branku: 33:32. Diváci: 18.690.

Calgary - Los Angeles 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky:
23. Langkow, 37. Iginla, 44. Vandermeer, 51. Moss - 31. Simmonds.
Střely na branku: 38:24. Diváci: 19.289.

Montreal - Ottawa 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Branky:
33. Kovaljov, 40. Dandenault (Hamrlík) - 52. a 53. Heatley, 31. Campoli.
Střely na branku: 22:23. Diváci: 21.273.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud