28. května 2009 • 08:31

Bodování kralují Crosby s Malkinem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojice mladých útočných hvězd Pittsburghu Sidney Crosby, Jevgenij Malkin jasně vládne kanadskému bodování dosavadního průběhu vyřazovací části NHL o Stanleyův pohár.



Po semifinálových bojích, v nichž pomohli vyřadit Carolinu, má kapitán Tučňáků na svém kontě ze 17 zápasů již 28 bodů za 14 branek a stejný počet finálních přihrávek.

Shodně se vedlo i Malkinovi, který je druhý pouze kvůli nižšímu počtu vstřelených branek; v 17 odehraných zápasech vstřelil 12 gólů a přidal 16 asistencí. Třetí je pak s větším odstupem další ruská ofenzívní hvězda Alexandr Ovečkin z Washingtonu, který však svou bilanci 21 bodů ze 14 duelů za 11 přesných tref a 10 nahrávek již nerozšíří.

Stejně tak již nemůže obohatit svůj bodový zisk nejlepší z českých hokejistů, jímž je útočník Martin Havlát z Chicaga. Celkově osmý hráč pořadí celé soutěže stihl zaznamenat v 16 utkáních 15 bodů díky pěti zásahům do černého a 10 asistencím.

Šanci vylepšit svou pozici má naopak forvard Jiří Hudler z Detroitu, který bude ve finále soupeřem Penguins. Hudler v barvách Rudých křídel v 16 zápasech čtyřikrát skóroval a připsal si pět asistencí, což ho řadí na 38. příčku. Proti němu by se mohl postavit Petr Sýkora, který se však v posledních zápasech Tučňáků nedostal do sestavy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud