4. června 2009 • 09:23

Prodej Floridy? Přesun nehrozí

Autor: zej, zet
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zámořský tým Florida Panthers je na prodej! Tahle zpráva v minulých dnech prosákla na veřejnost. Mají se tedy fanoušci klubu, v němž je nejpočetnější česká skupina v NHL, obávat o jeho osud?



Nehrozí stěhování? Není to tak žhavé, všechno by mělo zůstat při starém.

O mužstvo se podle zámořských zdrojů vážně zajímá firma Sports Properties Acquisition Corp., která je ochotná od současných majitelů klub získat za 240 milionů dolarů, v přepočtu tedy přibližně 4,8 miliardy korun.

„Už hned po sezoně se o tom něco říkalo. Co jsem se doslechl, tak ten prodej už údajně měl proběhnout, definitivní výsledek jednání by měl být známý začátkem příštího týdne,“ uvedl pro Sport útočník Radek Dvořák, který v minulém ročníku za Panthers hrál.

Teď je volným hráčem a je pravděpodobné, že z mužstva odejde. I tak v něm ale zůstává početný zástup krajanů – gólmani Tomáš Vokoun a nově do organizace patří i Alexander Salák, útočníci Michael Frolík, Rostislav Olesz, Kamil Kreps a Michal Řepík.

I když je prodej klubu na spadnutí, hráči se podle zámořských zdrojů nemusejí obávat, že by chtěl nový vlastník klub přestěhovat jinam.
„Chce ho nechat na jižní Floridě,“ tvrdí deník The Miami Herald. Tato slova potvrzuje i Dvořák. „Tým se nikam stěhovat nebude,“ přidává svoje informace.

Tomáš Vokoun chytá šanci Billa Guerina z Pittsburghu. Tomáš Vokoun chytá šanci Billa Guerina z Pittsburghu.Foto ČTK/AP

Hokejisté tedy mohou být v klidu. „Vše zůstane při starém, jen se změní majitel a možná i nějací lidé ve vedení,“ říká Dvořák, který v týmu Panthers strávil dvě sezony.

Pravděpodobnou transakci musí ještě stvrdit 75 procent vlastníků ze všech třiceti klubů NHL, což by ale neměla být velká překážka. Pokud na konečném kontraktu přibude i razítko z NHL, bude to dobrá zpráva pro současného vlastníka Alana Cohena.

Když klub kupoval v roce 2001, zaplatil za něj 101 milionů. Teď by inkasoval dvojnásobek! Cohen prodej nechtěl oficiálně komentovat, stejně jako zástupci Sports Properties a NHL.

Floridu čeká nejen nový majitel, ale i nový generální manažer. Ten dosavadní, Jacques Martin, se totiž stal koučem Montrealu Canadiens.

A právě i tento nejslavnější hokejový klub je podle zámořských médií na prodej. Stejně jako krachující Phoenix nebo Dallas. Potenciální investory vyhlížejí i Nashville nebo Tampa Bay. Ekonomická krize tedy pořádně zahýbe strukturou vlastníků v nejlepší hokejové lize.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud