25. června 2009 • 15:09

"Příšera" se rozhlíží v NHL

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Určitě si toho chlapíka ještě pamatujete. Jonas Gustavsson, dlouhán, který nepustil českou reprezentaci na letošním mistrovství světa do semifinále.  Čtyřiadvacetiletý švédský brankář si po životní sezoně vybírá z hromady nabídek.



Je téměř jisté, že odejde do NHL. Kam? Není draftovaný, a tak si vše rozmyslí poté, co si všechny zájemce obhlédne.

Gustavsson teď spolu se svým agentem objíždí zámořské kluby, aby zjistil, kde by bylo ideální zakotvit.

Parádní ročník ve Färjestadu, mistrovský titul a navrch bronzová medaile na světovém šampionátu. Proto se o 191 centimetrů vysokého mládence, jemuž se kvůli vzrostlé postavě říká The Monster (Příšera), strhl takový zájem. Nebude stát moc peněz a je evidentně schopný. To už stihl dokázat.

„Studovali jsme jeho hru, jsme přesvědčeni, že může chytat NHL. Pozičně je výborný, má za sebou pár vypjatých utkání. A má talent,“ řekl Andy Moog, bývalý gólman a nyní poradce ohledně brankářů v Dallasu.

Právě Stars jsou jedním z vážných uchazečů o Gustavssonovy služby.
Stejně jako San Jose a celky, kde je otázka obsazení brankoviště mnohem akutnější. Colorado a Toronto.

Maple Leafs zatím udělali největší dojem. „Líbí se mi generální manažer Brian Burke, má skvělou reputaci,“ přiznal Pär Larsson, hráčův zástupce. „Ale neznamená to, že jsme blízko rozhodnutí. Jonas si všechno probere, až se vrátíme. Do dvou týdnů bychom pak měli oznámit, jakou nabídku přijmeme.“

Gustavsson může podle pravidel NHL dostat pouze roční nováčkovský kontrakt s maximální výší základního výdělku 900 tisíc dolarů. Kluby jej tak lákají hlavně na výkonnostní bonusy. „Ale to nehraje tak velkou roli. Nebudu dělat unáhlené soudy kvůli troše peněz,“ vysvětlil gólman v rozhovoru pro švédský list Aftonbladet.

„Jde hlavně o to, jaký bude mít pocit z konkrétní organizace. Chce chytat, případně dělat dvojku v prvním týmu,“ doplnil Larsson.
Brzy bude známo, kde „Příšera“ zakotví.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud