10. července 2009 • 19:37

Vedení NHL: Hudlerovu smlouvu napadneme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odchod českého útočníka Jiřího Hudlera do Dynama Moskva se nelíbí představitelům NHL a obrátili se kvůli tomu na vedení mezinárodní federace IIHF a Kontinentální hokejové ligy.



Podle zástupců zámořské soutěže je pětadvacetiletý hokejista stále vázán v Detroitu, kde mu po minulé sezoně vypršela smlouva a stal se chráněným volným hráčem.

Hudler se s vedením Red Wings nedohodl na nové smlouvě a uzavřel dvouletý kontrakt s Dynamem. Představitelé NHL chtějí, aby proti tomu IIHF a KHL zasáhly.

"IIHF byla o případu Jiřího Hudlera informována a vyrozuměla Ruskou hokejovou federaci o postoji NHL," citoval dnes server kanadské televizní stanice TSN mluvčího mezinárodní federace Szymona Szemberga s tím, že přestup bude oficiálně uzavřen až poté, co to IIHF stvrdí podpisem na hráčově transferkartě. Hudlerův zástupce Pavel Maršoun se komplikací neobává.

"Ničeho se nebojíme. Vycházíme z toho, že neměl v NHL smlouvu. Konzultovali jsme to dopředu i s Dynamem," řekl ČTK. Detroit dál vlastní hráčská práva na Hudlera v NHL, kam by se loňský vítěz a letošní finalista Stanleyova poháru v budoucnosti rád vrátil.

Nejasnosti mohou souviset s faktem, že se český útočník rozhodl obrátit na arbitrážní soud, který by na přelomu měsíce měl určit výši jeho platu pro kanadsko-americkou soutěž. V minulé sezoně si Hudler vydělal 1,15 milionu dolarů.

Podle listu Detroit Free Press mu nyní nabízel Detroit tři miliony ročně a smlouvu až na pět let, ale Hudler odmítl. Sám hráč však na středeční tiskové konferenci uvedl, že jedním z důvodů, proč se rozhodl NHL opustit, je právě fakt, že klub mu nebyl schopen nabídnou víceletý kontrakt.

V Dynamu si prý může vydělat za sezonu až pět milionů dolarů. Před rokem vyvolal rozruch ruský útočník Alexandr Radulov, jenž podepsal smlouvu s Ufou, přestože měl ještě na rok kontrakt s Nashvillem Predators.

IIHF konstatovala, že tak sice učinil neoprávněně, ale že ho nemůže potrestat, protože neexistuje dohoda s NHL, která by určovala pravidla mezinárodních transferů.

"Byla uzavřena gentlemanská dohoda, aby se podobné situace jako s Radulovem neopakovaly, ale tohle je něco jiného," řekl agentuře AP mluvčí KHL pro Severní Ameriku Shawn McBride.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud