26. srpna 2009 • 18:50

Jágr se vrátí do Ameriky, věří kouč Fleming

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Edmontonu Oilers mají nového asistenta trenéra. Stal se jím zkušený Kanaďan Wayne Fleming. Jeho jmenování znovu rozvířilo spekulace o možném návratu Jaromíra Jágra do NHL. Edmonton totiž potichu skládá realizační tým z Jágrových oblíbenců.



Co si o možném comebacku české superstar myslí sám Fleming? "Jágr je pevně odhodlán dodržet svůj kontrakt a i příští sezonu odehraje v Rusku. Po jejím skončení se ale podle mě vrátí zpátky do NHL," cituje trenéra, který má za sebou angažmá v Calgary, Philadelphii i Rusku, zámořský server thehockeynews.com.

Wayne Fleming Wayne FlemingFoto Archiv Sport
Pokud se Fleming neplete, pak se nabízejí hlavně dvě místa, kde by Jágr mohl zakotvit.

Jedním z nich je Pittsburgh Penguins, klub, ve kterém český útočník vyrostl v hvězdu. "Šel bych tam za minimální plat. Udělal bych to pro Maria (Lemieuxe), jemu vděčím za to, co jsem v hokeji dokázal," prohlásil Jágr před několika měsíci.

Druhou možností je právě Edmonton. Do mužstva z kanadské Alberty se hráči většinou dobrovolně nehrnou, Jágra prý ale potěšilo, jak vážný zájem o jeho služby Oilers projevili ve chvíli, kdy v Rusku ztrácel naději na postup do playoff.


V Edmontonu teď neponechávají nic náhodě a už dnes si pro jistotu staví realizační tým z osobností, které má jeden z nejlepších evropských hokejistů všech dob rád. Dobře totiž vědí, že přítomnost lidí, se kterými si Jágr rozumí, může být hlavním faktorem při jeho rozhodování.

Už v květnu Oilers angažovali Toma Renneyho, muže, pod jehož vedením se Jágr v New Yorku vrátil mezi největší hvězdy ligy. Teď management mužstva, které na svůj šestý Stanley Cup marně čeká už devatenáct let, posílí i Wayne Fleming, trenér, se kterým měl Jágr výborné vztahy při jeho působení na lavičce Avangardu Omsk. Ostatně, byl to tehdy právě kladenský odchovanec, kdo Fleminga přemluvil k tomu, aby nabídku z Ruska přijal.

O příštím angažmá zkušeného útočníka, kterému v NHL k překonání hranice 1600 bodů chybí už jen jediný, se teprve spekuluje, jedno je ale jisté. Pokud se Jágr opravdu bude chtít vrátit, zájemce o své služby najde bez problémů. Na konci příští sezony totiž bude na trhu volných hráčů o kvalitní útočníky nouze a budoucího člena hokejové Síně slávy by právě ve svém týmu určitě rád viděl nejeden manažer.

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud