25. září 2009 • 22:57

Fleury v Calgary smlouvu nedostal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dresu Calgary se jednačtyřicetiletý kanadský hokejista Theoren Fleury do NHL nevrátí. Olympijský vítěz ze Salt Lake City byl v mužstvu Flames na testech, v přípravě odehrál čtyři zápasy, v nichž zaznamenal gól a čtyři přihrávky, ale smlouvu si nevysloužil.



Vedení klubu dnes oznámilo, že se s Fleurym rozloučilo.

"Odvedl skvělou práci a má být na co pyšný, zvlášť s ohledem na svůj věk a všechny okolnosti. Vždyť se vrátil na led po dlouhé době a změnil styl života," uvedl generální manažer Darryl Sutter.

Fleury hrál NHL naposledy v roce 2003 v dresu Chicaga, než mu vedení soutěže zastavilo činnost kvůli porušení odvykacího programu po problémech s alkoholem. "Tohle není hokejový příběh, ale velký životní příběh. Měli jsme s Theorenem dohodu, že by musel být jedním z našich šesti elitních křídel. Neměli jsme v úmyslu posílat ho na farmu," uvedl Sutter.

Fluery poděkoval Flames za příležitost s tím, že ke své hokejové budoucnosti se vyjádří v příštím týdnu.

Fleuryho návrat vzbudil mezi fanoušky velkou pozornost. Dočkal se velkých ovací vyprodané haly a hned v prvním utkání rozhodl o výhře Calgary nad New York Islanders 5:4 v samostatných nájezdech.

Za Calgary nastupoval Fleury jedenáct sezon a v úvodu kariéry v roce 1989 s ním hned získal Stanleyův pohár. Jeho klubové rekordy 364 branek a 830 bodů překonal až v minulé sezoně Jarome Iginla.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud